Home Blog

3 situaties waarin een volgsysteem auto een uitkomst biedt

0
volgsysteem auto

Een volgsysteem auto is een kastje dat jou op elk moment van de dag kan laten zien wat er met je auto gebeurt of gebeurd is. Een andere naam is een GPS tracker. Het apparaatje kan daarnaast ook andere belangrijke informatie verstrekken, zoals hoe je benzine kunt besparen, of er een gebrek is aan je auto en hoe je beter kunt remmen. Er zijn verschillende redenen waarom je kunt besluiten om een volgsysteem in je auto te laten installeren. Hier vind je 3 situaties waarin dit kastje erg goed van pas komt.

Een volgsysteem auto voor het hele gezin

Als jij deel uitmaakt van een gezin met oudere kinderen, dan komt er een moment dat zij hun rijbewijs gaan halen en gebruik gaan maken van de gezinsauto. Dat is een situatie waarin jij niet meer kunt controleren wat er met de auto gebeurt als deze onderweg is. Met een volgsysteem auto weet je altijd waar deze, en dus de bestuurder, is. Dat is niet alleen goed voor je gemoedsrust, je kunt deze informatie tot 3 maanden terugzien. Als blijkt dat de benzine te snel opraakt of dat men misbruik maakt van de auto terwijl de fiets ook een optie was, dan kun je dat met je GPS tracker aantonen.

Een bedrijf met medewerkers op de weg

Heb jij een bedrijf met medewerkers op de weg, dan wil je misschien ook graag weten wat deze mensen doen tijdens hun werktijd. Dit is niet zo zeer om ze te controleren. Als een planner een monteur moet aansturen, bijvoorbeeld, en weet waar hij of zij op dat moment is, dan kan er een zeer nauwkeurige afspraak gemaakt worden met de klant. Misschien ben je iemand kwijt, omdat deze niet op tijd terug is gekomen, en dan kun je met het volgsysteem auto gemakkelijk zien waarom dat is. En als je informatie terug wilt zien over de werkzaamheden van iemand op een bepaalde datum, dan kan dat gemakkelijk in het systeem. Het volgsysteem voor de auto kan buiten werkuren worden uitgezet, wat belangrijk is als de auto ook voor privé kilometers gebruikt wordt.

Je wilt geld besparen

Vind je dat de auto je erg veel geld kost de laatste tijd? Dan kan een volgsysteem auto je helpen geld te besparen. Sluit je deze aan op de boordcomputer, dan analyseert de GPS tracker jouw rijgedrag en het rijgedrag van de anderen die de auto gebruiken en geeft deze je informatie over hoe je zuiniger kunt rijden en hoe je rustiger kunt remmen. Daarbij krijg je een melding als er een gebrek aan je auto opgetreden is, als je accu bijna leeg is of als je banden moeten worden opgepompt. Omdat je dan een dure reparatie of pech voor kunt zijn, bespaar je geld aan garagekosten. Met een volgsysteem voor de auto van Tracemaster kun je niet alleen geld besparen, maar ook het milieu.

Weet u al hoe u het snelst uw sloopauto verkopen kunt?

0

Toen ik 18 was heb ik een auto gekocht. Wellicht kent u het gevoel nog wel dat u uw eerste auto had gekocht. Er ging voor mij een hele wereld open. Letterlijk en figuurlijk. Mijn eerste auto heeft mij namelijk naar Griekenland gereden en weer terug. Ik heb vele kilometers met mijn eerste auto gereden, en er dus ook wel een band mee opgebouwd. Toen ik op kamers ging om te studeren was ik genoodzaakt wegens financiële redenen mijn auto te verkopen. Omdat ik mijn auto graag in de familie hield heb ik mijn auto destijds aan mijn moeder verkocht. Mijn moeder had namelijk nog geen auto tot haar beschikking en op deze manier hebben we de auto binnen onze familie gehouden. Ook zij heeft er jarenlang plezier van gehad en vele veilige kilometers gereden. De jaren verstreken en de onderhoudsbeurten werden steeds duurder. Uiteindelijk moest de auto voor de APK en was het kostenplaatje erg hoog. Omdat mijn moeder er laat achter was gekomen dat de auto voor de APK moest, hadden wij niet veel tijd om de reparaties uit te voeren die nodig waren om de auto door de APK te krijgen. Uiteindelijk is de APK verlopen en moest de auto met pijn in mijn hart geschorst worden. Even was het idee nog om de auto op te knappen maar dit is er uiteindelijk niet meer van gekomen. De pijnlijke conclusie werd duidelijk: mijn trots was een sloopauto geworden, en het werd tijd om de sloopauto te verkopen. Omdat ik het zelf in de hand wilde hebben om mijn sloopauto te verkopen heb ik deze eerst op het internet aangeboden. Het idee dat ik er bij had was dat er wellicht nog een liefhebber voor bestond die voor zijn gevoel niet een sloopauto kocht, maar een juweeltje. Echter bleek ook dat niet het geval te zijn. Ik kreeg de auto niet verkocht en daarom ben ik op het internet gaan zoeken naar bedrijven waar ik mijn sloopauto aan kon verkopen.

Een sloopauto verkopen op afstand

Ik heb verschillende websites bekeken waarop aangegeven werd dat het mogelijk is om een sloopauto te verkopen. Op al deze verschillende websites stond inderdaad dat het mogelijk was om een sloopauto te verkopen, echter waren de voorwaarden van al deze websites verschillend. Zo kon ik op de ene website een sloopauto verkopen en moest ik deze zelf aanleveren, mijn voorkeur had het om een sloopauto te verkopen op afstand. op sloopautoverkopen.com zag ik in de voorwaarden dat het mogelijk was om een auto op te laten halen. Dit leek mij een beter idee, aangezien ik niet in de buurt woon van mijn moeder en ik de sloopauto niet zelf weg kon brengen. Ik heb via sloopautoverkopen.com mijn sloopauto kunnen verkopen zonder dat ik daar zelf bij was. Ik heb hen de opdracht gegeven om de sloopauto bij mijn moeder op te halen en er werd toen ook nog een nette prijs voor betaald. Op deze manier heb ik via deze website heel eenvoudig en snel mijn sloopauto kunnen verkopen.

Sloopauto van de hand doen? 


Wilt u uw sloopauto ook verkopen met veel gemak? Gaat u dan eens:


 • Naar sloopautoverkopen.com
 • Bekijken welke goede voorwaarden het bedrijf biedt om uw sloopauto te verkopen
 • Een email sturen met daarin de vraag of het mogelijk is om uw sloopauto te verkopen aan dit bedrijf

Ik hoop dat u net als mij een goede ervaring zult hebben met dit bedrijf.
Lees meer…

Met een hippe e bike laat je de auto graag wat vaker staan

0

Steeds meer mensen besluiten om een hippe e bike aan te schaffen voor kleine afstanden die te lang zijn voor de standaard fiets en te kort voor de auto. Het is veel milieuvriendelijker om deze stukjes met je e-bike af te leggen dan met de auto. En voor jou is het natuurlijk ook beter, omdat je dan meer lichaamsbeweging krijgt en je beter voelt. Ben jij van plan om een hippe e-bike aan te schaffen voor dit doeleinde, dan zijn er voldoende mogelijkheden. De onderste informatie helpt je bij het uitkiezen van een geschikte elektrische fiets.

Een hippe e bike voor jouw doeleinde

Er zijn verscheidene soorten elektrische fietsen te krijgen en deze zijn ontworpen met een bepaald doel in gedachten. Zo zijn er elektrische stadsfietsen, elektrische vouwfietsen, elektrische bakfietsen, elektrische sportfietsen en extra lichte e-bikes. Er zijn ook speed e-bikes waarmee je 45 kilometer per uur kunt rijden. Dat kan interessant zijn voor dit doeleinde, maar je moet dan wel begrijpen dat je hippe e bike dan gezien wordt als een motorfiets. Dat betekent nummerplaten, een helm en alle andere eisen die aan motorfietsen zijn verbonden. Wil je langere afstanden reizen, dan is het verstandig om een sportieve e-bike aan te schaffen en niet een stadsfiets die ontworpen is voor korte afstandjes.

Kies voor een grote uitneembare accu

Hoe meer capaciteit je accu heeft, hoe langer je ermee kunt rijden voordat deze moet worden opgeladen. Wil je de hippe e bike gebruiken als alternatief voor de auto, dan is het dus beter om een accu met grotere capaciteit te nemen. Een andere optie die je dan hebt, is om voor een accu te kiezen die je kunt verwijderen. Deze kun je dan overal opladen, in plaats van dat je je hele e-bike naar een stopcontact moet brengen. Zorg dan wel dat je je accu op slot kunt doen of dat je deze meeneemt als je je hippe e-bike parkeert. Deze is dan gevoelig voor diefstal.

Een motor in het midden

Bij e-bikes kan de motor op verschillende plekken zitten. De goedkoopste optie is aan het voorwiel, maar dat belemmert het sturen en geeft je het gevoel dat de fiets je trekt. Een motor aan het achterwiel fietst het lekkerste, maar dan is het vervangen van het achterwiel erg lastig en niet te doen zonder specialistische hulp. De meest natuurlijke fietservaring heb je als je een hippe e bike koopt met de motor in het midden, bij de trapas. Dit is dan ook de meest populaire optie momenteel, omdat daar normaal ook de kracht vandaan komt als je de fiets helemaal zelf trapt.

Het gewicht

Een laatste punt om rekening mee te houden als je een hippe e bike wilt kopen is het gewicht. Moet jij je fiets veel tillen, bijvoorbeeld als je hem meeneemt in de trein of als hij de trap op moet elke dag, dan kies je voor een lichtgewicht elektrische fiets van 20 kilo of minder.

Een autoverzekering bij Aegon

0
Assortiment

Bepaalde mensen vinden het niet nodig om hun auto te verzekeren of rijden rond met een vervallen verzekering. Deze mensen lopen zeker het risico om hoge boetes op hun naam te krijgen, want in Nederland is een autoverzekering namelijk verplicht. Zonder deze verzekering mag je niet rijden over de openbare weg. Als je betrokken mocht raken bij een aanrijding moet je dus verzekerd zijn voor de toegebrachte schade aan de benadeelde partij.

Schade uit eigen zak betalen en hoge boetes riskeren

Ook als je de benadeelde bent bij een aanrijding is je schade gedekt door de tegenpartij. Wanneer deze geen autoverzekering heeft, dient hij de schade uit eigen zak te betalen naast de boetes die hij krijgt voor het onverzekerd rond rijden.  Als je een auto koopt bij een autodealer of over koopt van een particulier, dan is men verplicht om bij de overschrijving op je naam die auto te verzekeren voor een jaar. 

Bepaal je dekking en sluit je autoverzekering online af

Als je het besluit neemt om je auto te verzekeren en niet teveel wilt betalen voor een autoverzekering, dan is de verzekeringsmaatschappij Aegon de beste keuze. Hier kun je simpelweg online je auto verzekeren zonder dat je over straat hoeft te gaan met een vervallen verzekering en het risico loopt op hoge boetes. Via de website kan je zelf bepalen welke dekking je wilt voor je auto. Je kan kiezen voor een wettelijk verplichte WA-dekking. Hiermee is je auto verzekerd voor de toegebrachte schade aan een persoon of hun auto.

De WA-extra is een uitbreiding van de WA-dekking. Hiermee verzeker je de auto ook tegen diefstal of inbraak, ruitschade, brand en weersomstandigheden. Bij de Allrisk verzekering is je auto volledig verzekerd tegen bijna alles wat schade kan veroorzaken.

Benodigdheden autoverzekering

Voor het afsluiten van een autoverzekering heb je nodig; persoonlijke gegevens zoals naam, geboortedatum, adres en postcode, schadevrije jaren, de gewenste dekking en een schatting van de te rijden kilometers per jaar. Dit alles kan online via verzekeringsmaatschappij Aegon ingevuld worden.

Oude dametjes

0

Het lijkt wel iets raar, het feit dat hij het auto verkopen particulier heel wat oude dametjes op de proppen komen. Soms vraag je jezelf even af of alles wel waar is. Bij het zoeken moet je dus niet echt gaan zoeken naar die wagens van oude dametjes. Want ook deze dames kunnen een zware voet hebben. Stereotypen naar voor brengen in het auto verkopen particulier is gevaarlijk. Belangrijker is om zelf even een lijst te maken, waar jij zelf zegt wat jij het belangrijkste vindt. Een patserbak of eerder een kleine familiewagen. Het behoort steeds bij de mogelijkheden die een nieuwe koper over verkoper met elkaar moet samenbrengen.

Proefritje maken, ja maar…

Als je de auto verkopen particulier wil regelen; dan kan je maar beter alles rekening te brengen. Je kan zelf als verkoper gaan voor de prijs of voor het feit of je die wagen nu eindelijk van de voortuin weg wil. Professionele hulp is welkom, maar als je zelf iets doet kan het vaak beter. Goedkoper ook. Maar let op voor de vallen. Als de koper een proefrit wil maken, is dat vaak om een aantal gebreken op te merken. Een niet gepoetste auto is minder erg dan een auto waarbij je stuur verkeerd staat afgesteld. Je bent geen bezorgwagen die alleen rechts rijdt, natuurlijk. Weet, je kan steeds voor het auto verkopen particulier een handig documentje opstellen, waarbij je duidelijk de aansprakelijkheid voor boetes op de bestuurder legt. Geen dure grappen, geen extra kosten voor jezelf.

Dealers: deal of geen deal

Je kan je wagen zelf proberen verkopen, je kan hem verkopen aan een familielid, via een autosite of gewoon via sociale media. Let er steeds op dat je alle documenten hebt. Dan denken we vooral aan het laatste keuringsbewijs en de nodige onderhoudsdocumenten. Zoek ook even op wat je kan verwachten van die state of the art radio die je hebt gekocht. En als je niet veel met je auto reed, dan kan je er ook meer van krijgen. Vandaar dat oude dametjes steeds populair zijn. Maar, het verkopen via een dealer kan zo ook een aantal voordelen opleveren. Je kan op die manier bij de aanschaf van je nieuwe wagen daar een korting voor krijgen. Durf te vragen en kijk vooraf alles na.

Motor verkopen

0

Je wilt je motor verkopen, maar je hebt geen idee hoe… Misschien wil je hem wel verkopen omdat je van plan bent om een nog beter motor te kopen. Of misschien wil je hem wel verkopen omdat je na de zoveelste keer je gashandvat vervangen je er helemaal klaar mee bent. Wat de reden ook is je motor verkopen is iets wat je zorgvuldig moet doen. Je wilt natuurlijk zeker weten dat je genoeg geld krijgt voor je motor en dat er niet teveel gedoe is. Je wilt zeker weten dat de koper een betrouwbare partij is en dat er achteraf geen verwarring komt. Hoe pak je zoiets aan? Hoe zorg je ervoor dat je snel en betrouwbaar van je motor afkomt?

Hoe kan je je motor verkopen?

Je kan je motor verkopen op sites die daarvoor bedoeld zijn. Daar worden alle soorten motoren verkocht zoals harley davidson bikes. Het voordeel van zo’n site is dat je je motor gratis kan verkopen aan een RDW-erkende dealer. Je hoeft zelf niet te onderhandelen en bepaald zelf of je uiteindelijk akkoord gaat met het bod. Er zijn dus websites waarbij je als particulier aan een dealer kan verkopen. Maar er bestaan ook websites waarbij je als particulier aan particulier kan verkopen. Het is via deze manier ook toegankelijk om bijvoorbeeld je honda chopper te verkopen.

Zorg dat je zelf tevreden bent met het resultaat

Zo zie je maar dat er verschillende opties zijn om je motor te verkopen. Het is best ingewikkeld om een manier te vinden die bij jou past. Er zijn natuurlijk tal van manieren om je motor te verkopen: je kan een bordje aan je motor hangen, je motor verkopen via bekenden, je motor verkopen via social media of je kan je motor ook nog inruilen voor een andere motor. En dan nieuwe onderdelen kopen die bij jouw passen bij bijvoorbeeld de kawasaki vulcan onderdelen shop. Maar als je de motor gaat verkopen is het in ieder geval verstandig om van tevoren te bepalen wat je voor je motor wilt hebben. Zo weet je een beetje hoe je de onderhandelingen in moet gaan. 

Een reis vanuit Hoorn naar Schiphol voor de boeg? Neem een taxi!

0
Taxi hoorn

Een vliegreis is voor veel mensen het begin van een vakantie. Daarmee is zo’n vlucht voor de meesten echt een moment om naar uit te kijken. Evenwel is het niet altijd een kleine opgave om op tijd op het vliegveld aan te komen. Vooral als je een vlucht hebt op een ongunstig tijdstip is dat het geval. Moet je binnenkort vanuit de stad Hoorn naar vliegveld Schiphol om een vlucht te halen? Neem dan de taxi in Hoorn en laat je bij Schiphol afzetten. Inderdaad, dat is wel iets duurder dan andere reisopties, maar je krijgt er ook heel veel voor terug. Wat dat zoal is lees je in de volgende alinea’s.

Zo snel mogelijk op het vliegveld

Of je nu de trein pakt, de bus, de tram, de metro, de auto of een combinatie van die vervoermiddelen, je bent nagenoeg nooit zo snel op het vliegveld als wanneer je de taxi neemt. Een taxi haalt je namelijk thuis op en zet je bij de vertrekhal op Schiphol af. Sneller is simpelweg onmogelijk. 

Taxi’s rijden altijd

Taxi’s hebben als pluspunt dat je er altijd gebruik van kunt maken en dat je deze immer kunt boeken. Ook ’s nachts dus. Dat valt van veel openbaar vervoermiddelen niet te zeggen.

Taxi hoorn

Geen gedoe met bagage

Vooral als je met de bus of trein reist of een auto van een bescheiden omvang hebt kun je nogal eens gedoe hebben met bagage. In het openbaar vervoer is het vaak lastig om koffers te sjouwen, door de gangen te manoeuvreren en op te bergen, terwijl je in kleine auto’s misschien überhaupt te weinig bagageruimte hebt. Met een taxi heb je dit probleem zeker niet, die heeft altijd ruimschoots bagageruimte.

Comfort, rust en privacy

In een taxi heb je volop comfort, rust en privacy. Zo kom je ontspannen op het vliegveld aan en begin je dus lekker uitgerust aan je vakantie.

Voordelen van een autoverzekering voor rijscholen!

0

Weet jij de voordelen van een rijschool autoverzekering? Het is in Nederland verplicht om jouw auto WA te verzekeren. Op deze manier voorkom je problemen en zorg je ervoor dat je geen onverwachte problemen tegenkomt. Indien je over een auto beschikt die ook voor je bedrijf wordt gebruikt, in dit geval je rijschool, dan is het slim om als rijschool een autoverzekering af te sluiten. Veel mensen denken daar niet aan en als ze een rijschool beginnen denken ze dat een gewone autoverzekering voldoende is. Niets is minder waar, een rijschool autoverzekering is aan te raden. Dit omdat een rijschool autoverzekering veel meer dekking biedt. Verder zijn er nog veel meer voordelen aan een rijschool autoverzekering. Deze vertellen wij je in dit artikel. 

De voordelen

Voordelen rijschool autoverzekeringHieronder vind je een opsomming van de voordelen van een rijschool autoverzekering:

 • Je hebt meer dekking voor je auto dan bij een gewone autoverzekering.
 • Je kunt meer risico lopen als instructeur met een rijschool autoverzekering.
 • Je bent voor meer schades verzekert dan met een gewone autoverzekering.
 • Je krijgt meer vergoed.
 • De rijschool verzekering vergoed niet alleen schade aan je auto.
 • Je bent met een autorijschool verzekering voor meerdere zaken verzekerd.
 • Je bedrijf in deze situatie een autorijschool voor meerdere zaken verzekerd. Je autorijschool is met een autorijschool verzekering verzekerd.

Advies vragen

Vraag advies over een rijschool autoverzekering. Er zijn ontzettend voor rijschool autoverzekeringen te vinden. Niet verwonderlijk want verzekeringsmaatschappijen spelen in op de behoefte van de consument die meer en sneller hun rijbewijs willen halen. Daardoor zijn er wel veel rijschool autoverzekeringsmaatschappijen in omloop. Hierdoor zie je door de bomen het bos natuurlijk niet meer. Daarom is het belangrijk dat je het juiste advies krijgt. Ga daarom naar een adviseur en laat je informeren over een rijschool autoverzekering. Zij zullen je ook de voordelen van een rijschool autoverzekering vertellen. Op deze manier is het makkelijker om een rijschool autoverzekering af te sluiten. 

Is een elektrische fiets iets voor mij?

0

Er zijn verschillende soorten fietsen waar je uit zal kunnen kiezen. Er zijn ook opties voor een elektrische fiets. Een elektrische fiets is niet voor iedereen weggelegd, maar er zijn zeker heel wat personen die er erg vrolijk van worden. Er is niet specifiek maar één categorie voor een elektrische fiets. Iedereen kan er een gebruiken. Het is alleen een kwestie van kijken of hij bij jou past. Dit kan soms best lastig zijn wanneer je er niet zoveel verstand van hebt. 

Fiets je veel?

De eerste vraag die je vaak aan jezelf vraagt is het feit of je veel fiets. Er zijn heel wat redenen waarom je je deze vraag kan stellen. Zo kan het zijn dat je niet teveel wilt uitgeven wanneer je weinig fiets. Het kan ook zijn dat je niet zeker weet of fietsen wel iets voor jou is. Het zijn allemaal vragen die in je op kunnen komen als het over fietsen gaat.

Eigenlijk is de vraag ‘fiets je veel’ niet nodig. Het is altijd belangrijk om een goede fiets te hebben. Dit geld dus ook voor een elektrische fiets. Wanneer je niet de juiste fiets hebt, zal je klachten kunnen krijgen aan je benen en je rug. Daarnaast is het erg lastig om goed en vlot te fietsen wanneer je niet de juiste fiets hebt. Dit kan erg vervelend zijn wanneer je toch besluit om een keertje een goed eind te fietsen.

Het kan zijn dat je nadenkt over een sportieve middenmoter fiets of misschien wil je een standaard elektrische fiets. Het is belangrijk om bij jezelf na te gaan of je het een goede overweging vindt. Wanneer je niet veel fiets maar je wel lange afstanden aflegt wanneer je fiets, is een goede fiets heel erg belangrijk. Je zal de overweging altijd kunnen bespreken met mensen om je heen. 

Is een elektrische fiets kopen lastig?

Nu kun je uiteraard denken dat een elektrische fiets kopen wel erg lastig gaat zijn. Je moet met allerlei verschillende dingen rekening houden. Eigenlijk is een elektrische fiets niet lastig om te kopen. Het is een kwestie van je goed inlezen en de juiste service van het juiste bedrijf. 

Amslod fietsen consumenten ervaringen zegt dat zij een zeer uitstekende service hebben. Wanneer je je eerste elektrische fiets gaat kopen, kan het zeker een goede optie zijn om hier heen te gaan. Zo weet je zeker dat je de juiste service krijgt. Je voorkomt dat je met een verkeerde of een niet comfortabele fiets blijft zitten. Dit is namelijk iets wat helaas wel vaak gebeurd. De klanten reviews Amslod lezen is dus zeker eerst een aanrader om te doen.

Zodra je de juiste fiets hebt gevonden zal je hier erg veel plezier uit halen. Je zal langer kunnen fietsen. Daarnaast zal je ook betere ervaringen op doen met fietsen. Dit is ook niet al te onbelangrijk. Op die manier blijf je fietsen en dit is iets wat alleen maar positief is. Het is uiteraard zeer gezond om te doen voor je gezondheid.

Moet ik een scootmobiel kopen?

0
Electric wheelchair in nature

Lees meer over de voor- en nadelen van een scootmobiel en voor wie ze het meest geschikt zijn, zodat u kunt bepalen of een scootmobiel de juiste optie voor u is. 

 • Wat is een scootmobiel? 
 • Voor wie is een scootmobiel geschikt? 
 • Voor wie is een scootmobiel niet geschikt? 

Scootmobiel

Wanneer u slecht ter been bent, kan een scootmobiel een goedkope en eenvoudige manier zijn om eropuit te gaan, maar er zijn enkele nadelen die u moet weten. Scootmobielen zijn niet voor iedereen geschikt en we hebben gehoord dat er te veel stof wordt verzameld in garages. 

Wat is een scootmobiel? 

Een scootmobiel lijkt een beetje op een golfbuggy, maar functioneert meer als een kruising tussen een gemotoriseerde rolstoel en een motorscooter. Ze rijden echter veel langzamer dan scooters, met maximumsnelheden van 13 km/u voor weg scooters (de maximumsnelheid is 6 km/u op trottoirs). Hoewel er verschillende typen beschikbaar zijn, hebben alle scootmobielen een stuurinrichting in fietsstijl (een ‘helmstok’) om de wielen te sturen, grote beklede rechtopstaande stoelen en eenvoudige bediening. Ze worden aangedreven door batterijen. 

Voor wie is een scootmobiel geschikt?

Scootmobielen zijn ideaal als u slecht ter been bent maar toch makkelijk vrienden en familie in de buurt wilt kunnen bezoeken. Als u anders op anderen zou moeten vertrouwen om uw boodschappen te doen of de stad te verkennen, kunnen zij meer vrijheid en onafhankelijkheid brengen. Scootmobielen zijn vooral handig als uw mobiliteit wordt beperkt door aandoeningen zoals artritis, multiple sclerose of obesitas. Ze zijn in het bijzonder ontworpen voor volwassenen die: hulp nodig hebben bij mobiliteitsproblemen of pijn hebben na het lopen van korte afstanden, fysiek genoeg zijn om geen rolstoel nodig te hebben. Scootmobielen kunnen ook een grote hulp zijn als het tijd is om te stoppen met autorijden. 

Voor wie is een scootmobiel niet geschikt?

Als u niet meer auto kunt rijden vanwege zicht-, gehoor- of waarnemingsproblemen, is een scootmobiel niets voor u, omdat u deze zintuigen nog steeds nodig heeft om veilig op een scooter te rijden. Scootmobielen zijn niet geschikt voor lange ritten buiten de stad vanwege hun beperkte snelheid en het feit dat de oplaadbare batterijen de scootmobiel maar een paar uur van stroom kunnen voorzien. Het is dan ook onverstandig om een scooter te kopen. Ze zijn over het algemeen ook niet voor thuisgebruik, hoewel sommige kleine draagbare modellen je die optie wel bieden.

Recente artikelen