Home Blog

Beroepskeuze: vrachtwagen- of buschauffeur worden

0

Transportbedrijven hebben het nu drukker dan ooit: er wordt veel online besteld, goederen moeten van land naar land gereden worden, en dit allemaal onder een strak logistiek schema. Vervoersbedrijven zien een daling in het aantal reizigers dat zij vervoeren iedere dag, maar toch zijn ook buschauffeurs ”essential workers”: zonder hen komen bijvoorbeeld dokters en andere sleutelfiguren niet op hun werk aan! Denk jij er ook over na om vrachtwagenchauffeur te worden? Of toch liever dichterbij huis als buschauffeur? Lees dan gauw verder!

Vrachtwagenchauffeur

Als vrachtwagenchauffeur ben jij constant onderweg om goederen op tijd op de juiste locatie te leveren. Soms vervoer je ook levende dieren, bedervende waar of breekbare spullen. Dit heeft dan ook weer invloed op het soort vrachtwagen dat je rijdt: trekker-oplegger combinatie, veewagen of koelwagen. Maar ten alle tijden is de veiligheid het belangrijkst: jij rijdt namelijk met een enorme wagen over de weg! Daarom is veilig rijden één van de belangrijkste aandachtspunten en musts als vrachtwagenchauffeur. Om dat te kunnen waarborgen dien je in het bezit te zijn van rijbewijs C. Hiervoor moet je praktijkexamen en een theorie-examen. Tip: volg een vrachtwagen theorie cursus, zo heb je je theorie sneller in the pocket!

Werkzaamheden- en omstandigheden

Als chauffeur heb je veel taken: het maken van een efficiënte routeplanning, het onderhouden van de vrachtauto, milieu-vriendelijk rijden en natuurlijk de spullen op tijd afgeven op de juist laad-en-los-plek. Daarnaast ben je ook voornamelijk alleen en zelfstandig aan het werk: je kunt dagen achter elkaar onderweg zijn en alleen medechauffeurs tegenkomen. Ook werk je onregelmatige tijden, zoals ‘s nachts, en slaap je in de cabine in de vrachtwagen.

Buschauffeur

Als buschauffeur ben je onmisbaar: iedere dag breng je talloze mensen naar hun werk, school of andere plek, en ook nog eens op tijd! Dit is namelijk de prioriteit van de reizigers (naast een veilige en fijne rit). Ook al je werk veel alleen, je hebt de hele dag (of nacht) te maken met reizigers. Daarom dien je communicatief sterk te zijn. Ook is een sociaal aspect belangrijk: een leuk gesprek met reizigers kan nooit kwaad!

Werkzaamheden- en omstandigheden

Het is natuurlijk het allerbelangrijkst om de reizigers veilig te vervoeren door stad en land. Je moet dan ook het benodigde rijbewijs C hebben (daarvoor moet je je bus theorie halen en een praktijkexamen afleggen). Daarnaast zijn eigenschappen als flexibiliteit, creativiteit, stressbestendigheid, en oplossingsgerichtheid ook belangrijk. Je staat reizigers professioneel te worden als zij vragen of klachten hebben en grijpt in als er problemen ontstaan in de bus. Flexibiliteit is ook vereist omdat je onregelmatige tijden werkt: ‘s ochtends vroeg, maar ook in de nacht. Wel wordt dit afgewisseld en ben je altijd weer thuis aan het einde van de dag.

Remschijven Ford Fiesta, waar kan ik deze bestellen?

0
remschijven ford fiesta

Ford behoort tot één van de oudste automerken. Ford heeft een aantal verschillende modellen uitgegeven die op dit moment het aanzien hebben van een icoon. Dit geldt ook voor de Ford Fiesta. Sinds een aantal jaar willen steeds meer mensen in dit model rijden. Hierdoor neemt de vraag naar onderdelen van dit model ook toe. Tegenwoordig is het mogelijk om deze onderdelen zelf te bestellen via het internet. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om remschijven Ford Fiesta op het internet te bestellen. De remschijven van een auto zijn immers ontzettend belangrijk. 

remschijven ford fiesta

Waarom zijn remschijven van een Ford zo belangrijk?

Wanneer je in een Ford Fiesta rijdt, is de kans groot dat je ooit eens een noodstop moet maken. Als je een noodstop maakt is het erg belangrijk dat de remschijven goed functioneren. Gelukkig is het op dit moment mogelijk om deze remschijven zelf aan te schaffen via het internet. Daarnaast is het ook mogelijk om deze zelf te monteren. Echter, heb je twijfels over het monteren van de remschijven? Dan is het verstandig om een expert in te schakelen. Een expert kan er namelijk voor zorgen dat jouw auto veilig de weg op kan.

Tweedehands auto kopen: Betaal niet teveel

0
Visiting car dealership. Interior of modern automobile presented in dealership

Het is voor de meesten van ons geen dagelijks werk, een tweedehands auto kopen. Het is belangrijk dat u ook bij het kopen van een occasion binnen uw budget blijft. Er is zoveel aanbod in Nederland dat er altijd een tweedehands auto naar uw smaak en budget te vinden is.

Neem ruim de tijd om u te oriënteren

Een tweedehands auto kopen kan een flinke uitgave zijn. U wilt dan uiteraard wel iets goeds kopen. Wanneer je opeens je droomauto ziet staan als occasion ben je al snel geneigd om misschien toch net iets meer te betalen. Er is er vaak immers maar één beschikbaar, althans dat denkt u. Door ruim de tijd te nemen en verschillende opties af te gaan, kunt u heel wat geld besparen. Alleen al door simpelweg het internet af te speuren krijgt u een goed idee welk soort auto u met uw budget kunt kopen. Daarnaast is het slim om niet het hele budget aan het kopen van de auto te besteden. Er kunnen altijd onvoorziene kosten volgen.

Maak een goede proefrit en durf te onderhandelen

Het is belangrijk om, als u de occasion naar uw wens gevonden heeft, een goede proefrit te maken waarmee u de auto op verschillende wijzen kunt testen. Neem als het mogelijk is altijd een stukje snelweg mee in uw proefrit en wanneer u een rotonde passeert rijdt u een rondje extra om te ondervinden hoe de auto zich houdt in het bochtenwerk. Besparen bij een tweedehands auto kopen kunt u tenslotte ook doen door te onderhandelen over de vraagprijs. Dit is lang niet altijd de uiterste verkoopprijs. Het ligt misschien niet zo in onze Nederlandse aard om af te dingen maar het kan u soms zomaar honderden euro’s opleveren. Zeker de moeite waard om te proberen.

Originele Volkswagen Polo velgen kopen

0

Het is een van de bekendste modellen van de Volkswagen, de VW Polo. De eerste auto van dit type rolde al in 1975 van de band en nog steeds wordt de Polo geproduceerd. De compacte klasse is daarmee ene schot in de roos geweest. De VW Polo hield zich moeiteloos staande ondanks concurrenten als de Ford Fiesta, Nissan Micra, Opel Corsa en de Peugeot 208.

De auto werd intern lang aangeduid als Typ86

De VW Polo was lang de kleinste Volkswagen en de Skoda Fabia, Seat Ibiza en de Audi A1 zijn gebaseerd op de Polo. Leuk om te weten is dat de Polo intern bij VW heel lang werd aangeduid als Typ86. Dit omdat de auto liefst negentien jaar lang gebruik maakte van hetzelfde chassis. Hoewel de Polo steeds populair bleef kreeg die populariteit een boost met de introductie van de VW Polo Blue Motion. Deze Polo was behoorlijk zuiniger en had beduidend minder CO2 uitstoot. Daarmee kwam VW de consument tegemoet omdat juist in die periode de brandstofprijzen enorm stegen.

Correcte aansluiting is noodzakelijk voor een goed remvermogen

De VW Polo is een auto met uitstraling. Over alles is nagedacht en dat is bij de zesde generatie (2017) niet anders. Dan moet u echter wel de originele Volkswagen Polo velgen gebruiken. Met de echte Volkswagen Polo velgen wordt de auto mooier en veiliger. Zo is het remvermogen van de auto afhankelijk van een correcte aansluiting van de velgen. Alleen om die reden maakt u uiteraard gebruik van de originele Volkswagen Polo velgen. Ook krijgt u alleen zo kloppende kilometers en voorkomt u dat de wielen tegen de binnenzijde van de wielkas lopen. Het is bovendien een feit dat u met de originele Volkswagen Polo velgen gewoon langer vooruit kunt. De kwaliteit is beter en met replica’s doet u de Polo gewoon ernstig tekort.

Het meest uitgebreide aanbod aan elektrische auto’s

0
On the road.

In Nederland stijgt het aantal elektrische auto’s elk jaar fors. Naar schatting rijden er in 2020 zo’n 110.000 volledig elektrische auto’s rond. Vergelijk: in 2019 waren dit er zo’n 65.000 minder. Dit betekent dat op dit moment zo’n 1,3-1,4% van alle auto’s in Nederland elektrisch is. Voor het meest complete assortiment, bekijk elektrische auto’s hier. 

 

Lagere bijtelling

In 2020 geldt een bijtelling voor elektrische auto’s van 8%. In 2021 wordt dit 12%. Daarom is de verwachting dat veel bestuurders hun kenteken in december nog op kenteken proberen te krijgen. Op deze manier kunnen ze nog profiteren van het lagere bijtellingspercentage. Ook voor leasebedrijven is dit interessant, zij kunnen dan voor betreffende auto’s melden dat de berijders nog kunnen profiteren van een lagere bijtelling. De lagere bijtelling is geldig voor een periode van 60 maanden na registratie van de auto. Bekijk elektrische auto’s hier, voor een volledig overzicht van de elektrische auto’s die nog met een bijtelling van 8% kunnen worden geregistreerd.

Voorwaarden lagere bijtelling

Als je wilt profiteren van een bijtelling van 8%, dan is de maximale cataloguswaarde van een elektrische auto € 45.000,-. Boven deze waarde stijgt het bijtellingstarief naar 22%. In 2021 daalt de maximale cataloguswaarde naar € 40.000,-, met een bijtelling van 12%. Uiteindelijk zal de bijtelling in 2026 ook voor elektrische auto’s naar 22% gaan, zodat de komende jaren naar verwachting het elektrisch rijden een flinke boost krijgt.

Enkele vragen over elektrische auto’s 

·         Hoeveel verschillende merken en typen elektrische auto’s rijden er momenteel rond in Nederland? Er zijn ongeveer 32 automerken die elektrische auto’s leveren. Deze merken leveren op dit moment zo’n 78 verschillende typen. Bekijk elektrische auto’s voor het huidige aanbod. 

·         Wat kost een elektrische auto ongeveer? De prijzen van elektrische auto’s variëren van zo’n  € 22.000 tot  € 100.000. Leasetarieven liggen tussen de € 300 euro en € 1.500 per maand.

·         Wat is de actieradius van een elektrische auto? Er zit veel verschil in de actieradius van de verschillende modellen. Deze varieert momenteel van zo’n 150 kilometer tot 600 kilometer. De steeds betere accu’s, zorgen voor een steeds hogere actieradius.  Binnenkort komen er modellen op de markt met een verwachte actieradius van 800-900 kilometer. 

·         Hoeveel nieuwe elektrische auto’s komen er de komende jaren op de markt? 

De verwachting is dat er de komende twee jaar zo’n 40-50 nieuwe modellen worden geïntroduceerd. Voor een totaaloverzicht van de huidige en toekomstige modellen.

Populairste elektrische auto’s

De top 10 van meest populaire elektrische auto’s bestaat op dit moment uit de merken Tesla, Volkswagen, Hyundai, Ford, Kia, Jaguar en Nissan. Met name de Tesla Model 3 is geliefd, vanwege de gunstige prijsstelling en prestaties van de Tesla. Bekijk elektrische auto’s die populair zijn, voor een totaal overzicht. 

Krediet: wat is het en welke vormen zijn er om te gebruiken?

0
krediet

Het is een term die je niet zo vaak hoort tenzij het in relatie tot het woord ‘lening’ is: krediet. En dat kan kloppen, want een krediet is in feite een soort lening. De twee termen worden dan ook veel door elkaar heen gebruikt. 

De definitie van een krediet

Een krediet is een geldbedrag dat door een instelling of particulier persoon aan een andere instelling of particulier wordt verstrekt. Dit geldbedrag moet op een later tijdstip worden terugbetaald. Degene die het geld verstrekt wordt ook wel geldgever, schuldeiser of kredietverstrekker genoemd. Degene die het geld ontvangt wordt ook wel geldnemer of schuldenaar genoemd. De grootste en bekendste groep kredietverstrekkers bestaat uit banken maar er zijn ook een hoop andere plekken waar je aan kunt kloppen voor een krediet.

krediet lenen

Zakelijk of persoonlijk

Kredieten bestaan in verschillende vormen maar doorgaans maken we onderscheid tussen een krediet dat voor zakelijke doeleinden bedoeld is en een privé lening. Want wanneer je geld voor een bedrijf wil lenen dan ben je aan andere voorwaarden verboden. Je hebt bijvoorbeeld enig startkapitaal nodig wanneer je een krediet wil afsluiten voor het openen van een bedrijf. De bank gaat niet alles voor je betalen. Daarnaast moet je een heleboel documenten aanleveren over het bedrijf dat je gaat starten. Heb je bijvoorbeeld een bedrijfsplan? Dit is bij veel banken absoluut een vereiste. Zorg dat je dit op orde hebt voor je bij de bank aanklopt.

krediet

Veilig de weg op

0
motorjas

Zomer en winter heb je goede bescherming nodig tijdens het motorrijden, een motorjas is speciaal gemaakt om er veilig mee de weg op te kunnen. De jas beschermt je tegen weer en wind, maar ook als je onverhoopt ten val komt. Niet voor niets is een jas voor de op motor gemaakt van slijtvast materiaal, beschermende protectoren geven extra veiligheid. Een jas kun je kopen in een leren uitvoering of van textiel, het is een persoonlijke keuze wat je prettig vind om te dragen tijdens het rijden.

motorjas

Kies voor wat jij belangrijk vindt

Niet iedereen heeft dezelfde eisen bij het kopen van een motorjas, misschien heb je wel een bepaald merk waar je favoriet van bent. Op voordeelhelemen.nl kun je een selectie maken met de handige filter, hierin kun je aangeven wat je belangrijk vind of de voorkeur heeft. Rijd je in zomer en winter op de motor, is het geen overbodige luxe om bijvoorbeeld een waterdichte jas voor op de motor te hebben. In de webshop vind je verschillende soorten waterdichte jassen voor op de motor.

motorjas

Modern voor in de zomer

In de zomer is een motorjas vaak erg warm om te dragen, maar wist je dat je tegenwoordig hoodies hebt die je op de motor kunt dragen? Ze zien eruit als een normale vest of trui, maar bieden je wel de bescherming die je nodig hebt. De hoodie is uitgevoerd met extra bescherming bij kritieke plaatsen als de ellebogen en de schouders. Net zoals een jas is ook deze trui vervaardigt van slijtvast materiaal, in de zomer heb je erg veel plezier ervan in plaats van een te warme jas.

De juiste documenten opstellen

0
CMR

Wanneer je met transport van goederen bezig bent, dan kan je dat niet zomaar doen. Het is belangrijk dat je dit op de juiste manier aanpakt. Daarom is het bijvoorbeeld zaak om de juiste documenten te hebben. Dat gaat dan bijvoorbeeld om een CMR. Dit is niet altijd even gemakkelijk op te stellen. Daarom is het altijd gemakkelijk om de documenten gewoon op te kunnen vragen en in te vullen. Zo weet je altijd zeker dat je alles op orde hebt.

CMR

De juiste gegevens meegeven

Het is voor de documenten vooral van belang dat je de juiste gegevens hebt. Dit moet je namelijk kunnen invullen op de papieren. Denk dan aan de herkomst en de bestemming. Denk ook aan zaken als het gewicht en de inhoud. Het is daarom altijd goed om te weten wat er allemaal op elk document moet staan. Binnen de EU kan dat dan weer anders zijn dan erbuiten. Dat zijn allemaal zaken waarop je moet letten als je de papieren invult.

Allerlei soorten documenten opvragen

Als het gaat om vrachtdocumenten, dan zijn er verschillende opties. Het is dus zaak om er zeker van te zijn dat je altijd de juiste vrachtbrieven hebt. Het is fijn wanneer je deze gewoon kant en klaar kan aanschaffen. Daarmee verschaf je jezelf de nodige zekerheid bij het vervoer. Je hoeft niet bang te zijn of er iets niet op orde is. Je hebt namelijk alles direct in handen. Zo wordt het vervoer alleen maar nog gemakkelijker voor je gemaakt dan.

Is het een goed idee om je auto uit te lenen?

0
Visiting car dealership. Interior of modern automobile presented in dealership

Hoe werkt het?

Als je een rijbewijs hebt is het mogelijk een auto voor de vakantie te lenen van iemand anders. In de meeste gevallen ben je dan verzekerd via andermans autoverzekering. Houd er wel rekening mee dat wanneer het voor een langere periode is dat de verzekeraar dit moet weten, tevens wanneer de nieuwe bestuurder jonger dan 24 is moet er een hogere premie betaald worden. Zorg ervoor dat je goede afspraken maakt en duidelijk aangeeft wat wel en niet verzekerd is! Je wil natuurlijk niet dat je mooie Mini velgen worden beschadigd en die niet worden vergoed.

Doe ik er goed aan om mijn auto uit te lenen?

Dit is natuurlijk superaardig om te doen, echter is het van extreem belang dat er duidelijke en goede afspraken worden gemaakt. Je weet nooit in welke staat de auto weer terugkomt en welke onverwachtse problemen zich kunnen voordoen. Het is bijvoorbeeld een idee om een contract op stellen met alle voorwaarden erin. Daarnaast een document met de verzekering en pechhulp kan ook van toegevoegde waarde zijn voor de huurder. Wanneer je vragen hebt over een auto uitlenen en hoe dit zit met de pechhulpservice neem dan contact op met je verzekeraar en die kan je advies geven wat wel en niet mogelijk is.

Een goede taxi Utrecht om thuis te komen

0
Taxi Utrecht

Er zijn verschillende manieren om op een locatie te komen. Zo maken erg veel studenten gebruik van het openbaar vervoer. Echter, het kan ook voorkomen dat de treinen/bussen niet meer rijden. In deze situatie zul je een ander vervoersmiddel nodig hebben om thuis te komen. Een taxi Utrecht is in deze situatie hetgeen waar je naar op zoek bent. Een goede taxi is goed bereikbaar en brengt je weer veilig thuis. Daarnaast is het een groot voordeel dat taxi’s een luxe meebrengen. Zo hoef je niet te lopen/te fietsen, maar kun je rechtstreeks naar huis gebracht worden. Naast dat je een taxi kunt gebruiken wanneer de treinen niet rijden, zijn er ook aantal andere situaties waarbij een taxi goed te pas kan komen.

Taxi Utrecht

Een lange reis met veel spullen

Op het moment dat je besluit om bijvoorbeeld op vakantie te gaan, zul je zeer waarschijnlijk veel spullen willen meenemen. Het is niet altijd mogelijk om een vriend of familielid in te schakelen. In veel gevallen komt het er dan op neer dat je een taxichauffeur moet inschakelen. Wanneer je gebruik wilt maken van een taxi, is het van belang dat je goede afspraken met de taxichauffeur kan maken. Zo moet hij uiteraard op tijd komen en is het fijn als hij goed bereikbaar is. Naast dat je een taxi kunt gebruiken om naar het vliegveld te gaan, komt een taxichauffeur ook erg goed terecht wanneer je op het vliegveld opgehaald moet worden. Zo is het prettig als je midden in de nacht aankomt op schiphol, je direct zonder gedoe naar huis kan gaan. Een taxichauffeur wacht je bij het vliegveld op en helpt je bij het inladen van de spullen. Een goede taxi zorgt dan ook voor veel extra luxe.

Recente artikelen