Home Blog

Comfortabel toeren doe je op een elektrische driewieler scooter

0

Als je op comfortabele wijze wilt kunnen reizen, dan moet het niet zo zijn dat je bijvoorbeeld heel hard moet trappen om je vervoersmiddel vooruit te krijgen. Een gewone fiets is wat dat betreft niet heel comfortabel. Een e-bike is dan ook een stuk comfortabeler, want met een e bike hoef je geen inspanning te leveren. Je moet wel trappen om de elektrische motor als het ware te laten werken, maar je levert zelf geen kracht om de trappen te laten bewegen. Het is dan alsof je in de meest licht versnelling heel zachtjes trapt en toch flink snelheid maakt alsof je in de meest zware versnelling zit. Maar een e-bike is niet het meest comfortabele vervoersmiddel. Wat geldt als comfortabel is overigens ook heel contextgevoelig en dus kan een vervoersmiddel het ene moment ideaal zijn en het andere moment juist niet. Een auto is comfortabel op de snelweg, maar heel onhandig in een drukke binnenstad. Een fiets is heerlijk op een zonnige zomerdag, maar het minst fijne vervoersmiddel op een natte, winderige en koude dag. Een elektrische driewieler scooter van Fast & Furious kan op bepaalde momenten ook een heel fijn vervoersmiddel zijn. Dankzij de drie wielen van de elektrische driewieler scooter is het meteen een comfortabeler vervoersmiddel dan de editie met twee wielen. Je kunt immers overal stil staan en lekker langzaam rijden zonder dat je meteen het risico loopt dat je met scooter en al omvalt. Een scooter maakt uiteraard meer snelheid dan een fiets. Ook wat dat betreft kan een elektrische driewieler scooter de moeite waard zijn. Een nadeel van de fiets, zowel elektrisch als gewoon, is dat je altijd last kunt hebben van het neerslag. Ook dat probleem kun je met een elektrische driewieler scooter mitigeren. Je hebt namelijk ook scooters met een overkapping. Daardoor zit je een stuk droger. Soms zijn de zijkanten dan ook nog afgesloten waardoor je op een elektrische driewieler scooter helemaal droog kunt overkomen. Dat is dan ook ideaal als je geen auto hebt of bijvoorbeeld veel in de drukke stad rondrijdt. Of een elektrische driewieler scooter ook echt iets voor jou is, dat hangt uiteraard af van je eigen voorkeuren. Als je inderdaad veel in de stad rijdt of geen auto hebt of niet met de fiets wil, dan kan een elektrische driewieler scooter zeker een goede optie zijn. Je kunt de verschillende scooters ter oriëntatie alvast bekijken op de site van fastfuriousscooters.nl

Bestel een elektrische driewieler scooter bij Fast & Furious 

Mocht je op zoek zijn naar een elektrische driewieler scooter, dan kun je zoals gezegd terecht op de site van fastfuriousscooters.nl. Niet alleen kun je hier de scooters bekijken ter oriëntatie, maar je kunt de scooter van je keuze ook meteen bestellen. Dat kun je online regelen. De bezorgers van Fast & Furious komen dan met de elektrische scooter bij je langs en zorgen er ook voor dat alles helemaal in orde is voordat ze weer vertrekken. 

Kijk snel op de site voor meer informatie

Mocht je meer willen weten, dan kun je altijd even een kijkje nemen op de website. Hier vind je ook meer informatie over andere vervoersmiddelen zoals: 

  • E-bikes
  • Scooters met twee wielen
  • Brommobielen 

Waar moet je aan denken als je een vrachtwagen wilt verkopen?

0
truck verkopen

Vrachtwagens zijn erg handig als het gaat om het vervoeren van spullen. Als je gaat verhuizen is het hoogstwaarschijnlijk dat je een vrachtwagen huurt of leent. Truck verkopen? Wat is nou de beste manier om te hanteren en waar moet je allemaal aan denken bij de verkoop van je eigen truck?

Truck verkopen

Als je je truck wilt verkopen zit er maar 1 ding op. Raadpleeg een persoon die er verstand van heeft. Als je zelf geen verstand hebt van vrachtwagens, kom je niet ver met je verkooppraatje. Bij het verkopen van je truck moet je er bijvoorbeeld goed om denken dat je kan vertellen hoeveel kilo het maximaal mag vervoeren. Stel je voor dat iemand de vrachtwagen te zwaar belaadt en er daardoor een ongeluk ontstaat. Dat wil je niet op je geweten hebben.

truck verkopen

Waar moet je aan denken

Bij het verkopen van je truck wordt er meestal gevraagd naar de kilometerstand van de truck en of er ooit problemen zijn geweest. Daarnaast moet je, zoals eerder genoemd, aangeven hoeveel kilo de vrachtwagen maximaal mag vervoeren. Dat hangt natuurlijk af van de grootte van de vrachtwagen en de sterkte van de draagveren van de truck. Ook is het belangrijk dat de kwaliteit van de banden nog goed in orde zijn. Dit is erg belangrijk. Is de kwaliteit niet goed? Dan is er een vergrootte kans op een klapband of ongeluk. En zoals elke vrachtwagenchauffeur weet: een ongeluk zit in een kleine (dode) hoek.

Deal sluiten

Heb je een koper gevonden en alles besproken wat nodig was. Wil hij of zij de truck dan nog steeds kopen, dan eindigt een deal altijd met een prijsovereenkomst. Hoeveel vindt je de truck waard? Belangrijker nog, wat is de truck daadwerkelijk waard. De koper zal hoogstwaarschijnlijk een bod doen. Is het te laag? Dan kom jij met een tegenbod dat iets hoger ligt. Zo kom je tot een prijsovereenkomst en is de koper blij en jij blij!

Wie is de specialist op het gebied van autoschade herstel in Hengelo?

0

Ik heb al 2 jaar mijn rijbewijs, ik heb mijn rijbewijs gehaald toen ik 18 jaar was. Ik vind zelf dat ik aardig goed rijd en veilig, ik heb ook nooit een ongeluk gehad, veroorzaakt of schade gehad aan mijn auto. Tot gisteren, ik was op de snelweg en er gebeurde iets verderop. Ik weet nog steeds niet wat er precies gebeurde maar daardoor was er een kettingbotsing en klapte 6 auto’s tegen elkaar aan en jammer genoeg was ik daar ook bij betrokken. Ik ben er erg van geschrokken want dit was de eerste keer dat zoiets bij mij gebeurde. Mijn auto heeft nu veel autoschade waardoor ik er nu niet mee kan rijden, dus ik ging opzoek op internet naar waar je autoschade herstel in Hengelo kan worden gedaan plus waar je een auto voor in de tussen tijd kan gebruiken want die heb ik zeker nodig voor werk. Ik kwam op de website autoschadenijland.nl terecht, dit is in Hengelo dus dat komt ook goed uit. Hier regelen ze autoschade herstel in Hengelo dus als u schade heeft aan uw auto bent u bij het goede adres. Ze werken voor alle verzekeringsmaatschappijen, dus hun vakmensen zetten de schade eerst op de foto voor de verzekeringmaatschappij of expertisebureau. Daarna wordt uw auto ingepland en krijgt u als u dat wilt een vervangend auto. Ze werken aan de autoschade herstel in Hengelo en indien nodig bestellen ze auto-onderdelen erbij. Wanneer alle schade is opgelost wordt uw auto nog grondig gereinigd van binnen en van buiten, en krijgt u een Fowca garantiebewijs dit betekent dat u recht heeft op 7 jaar garantie op het werk wat hun hebben gedaan aan uw auto. Wanneer de autoschade herstel in Hengelo helemaal gedaan is door dit bedrijf en is uw auto weer de oude. Ze doen ook autoschade herstel in Hengelo maar dan kleinere reparaties zoals de bumper en ruitenreparatie. Het voordeel van als u uw autoschade herstel in Hengelo doet dat uw eigenrisico als u die heeft gedeeltelijk vervalt, waardoor zoveel mogelijk uit uw handen wordt genomen. Ik heb contact met ze opgenomen en ga zsm mijn autoschade herstel in Hengelo doen.

Voor autoschade herstel in Hengelo bent u hier aan het goede adres

Er staat duidelijk beschreven wat ze doen en wat de voordelen zijn als u uw autoschaden laat maken bij dit bedrijf. De voordelen zijn dus dat veel uit uw handen genomen wordt, u recht heeft op een leen auto en 7 jaar garantie heeft aan alles wat hun aan uw auto hebben gedaan. Ze zitten in Nijland, Borne, Deurningen en Oldenzaal. Er is ook tabblad met daarop de samenwerkingsverbanden waarmee ze werken.

Bekijk ook eens de website

Ik ben blij dat ik een website heb gevonden waar ik mijn autoschaden kan laten repareren en ook een leen auto erbij heb gekregen voor de tussen tijd dus ik raad u de website aan omdat:

  • U 7 jaar garantie heeft
  • U recht heeft op een leen auto voor de tussen tijd
  • Uw auto netjes gerepareerd wordt

Wilt u meer lezen over dit bedrijf bezoek dan de website. Het adres is autoschadenijland.nl.

Nieuwe kentekenplaat bestellen?

0
kentekenplaat bestellen

Het kan zijn dat je het advies hebt gekregen, je moet een nieuwe kentekenplaat bestellen. Dit kan zijn omdat de ene niet goed leesbaar is, hij is ernstig beschadigd, er is een een gestolen of wat anders? Het kan iedereen overkomen, maar je bent er wel zelf verantwoordelijk voor dat je voor en achter bent voorzien van een kentekenplaat. Je mag anders in Nederland de weg niet op, doe je het toch dan heb jij het risico om een boete te krijgen. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten, dus zorg dat je het in de gaten houdt en wanneer nodig actie gaat ondernemen. Veiligheid is belangrijk en daarom moet je zorgen dat alles duidelijk is. 

kentekenplaat bestellen

Benodigdheden kentekenplaat bestellen

Als je kiest voor een kentekenplaat bestellen, dan zal dat noodzakelijk zijn. Je moet dan naar een goede fabrikant die ook erkend is! Je moet dan een geldig legitimatiebewijs meenemen en je moet aan kunnen tonen dat het voertuig van jou is. Dit kan met een papieren kentekenbewijs of met een kentekencard. Op deze manier kunnen zij zien dat de auto bijvoorbeeld van jou is en dan kan de nieuwe plaat aan worden gevraagd. Als je dit hebt gedaan dan kun je weer snel en veilig de weg op. De plaat zal voorzien worden van een duplicaatcode en controleer je platen af en toe om te zien of alles in orde is!

Op zoek naar transport voor jouw webwinkel? Er zijn diverse mogelijkheden!

0

Toen je een aantal jaren geleden bedacht om een webshop te beginnen in het verkopen van kleding had je waarschijnlijk niet gedacht dat de markt zo zou groeien. Mooi, natuurlijk want je bedrijf maakt waarschijnlijk goede winst en je krijgt veel orders binnen. Dat ging toch beter dan verwacht!

Maar toch is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. De exponentiële groei van je bedrijf kan natuurlijk een aantal problemen met zich mee brengen. Wellicht het grootste probleem is de distributie voor winkels. Distributie voor winkels is zo’n probleem voor webshops omdat je waarschijnlijk niet beschikt over een fysieke winkel of opslagplaats. Doordat het lastig is je producten op te slaan, kun je minder inkopen en dus minder en trager leveren. Dit is niet wat je wil, want zo loop je omzet mis. 

Je webshop logistiek moet dus beter geregeld worden, maar hoe doe je dat. Er zijn een aantal opties om je webshop logistiek te verbeteren. In dit korte artikel vertellen we je er even over.

De mogelijkheden

De eerste optie is voor jou nu de meest voor de hand liggende maar ook zeker de minst goede. Je begon je webshop misschien gewoon vanuit huis, dus waarom maak je je huis dan ook niet gewoon het centrum van je webshop logistiek. Wat doe je dan? Nou, je laat gewoon alle producten van de fabrikant bij je thuis leveren en vanuit daar stuur je ze zelf door naar de klant. Een dergelijke distribute voor winkels is alleen niet echt nuttig omdat je zo de mogelijkheid om uit te breiden niet overkomt.

Je kan er ook voor kiezen om je distributie direct via de fabrikant te laten lopen. Dat wil zeggen dat als je een order binnen krijgt, jij gewoon de fabrikant vraagt deze te maken en te leveren. Zo voorkom je een middle-man. Echter, zullen maar weinig fabrikant deze optie aanbieden. Daarnaast is het ook niet altijd vanzelfsprekend dat een fabrikant goed levert.

De beste optie is wat ons betreft dan ook om een specialist in de distributie van winkels in te schakelen. Dergelijke bedrijven bieden vaak grote pakhuizen waar jij je producten kan opslaan en waardoor je dus kan groeien. Ook bezorgen zij via professionele bezorgers. Je gaat zo dus voor kwaliteit.

3 situaties waarin een volgsysteem auto een uitkomst biedt

0
volgsysteem auto

Een volgsysteem auto is een kastje dat jou op elk moment van de dag kan laten zien wat er met je auto gebeurt of gebeurd is. Een andere naam is een GPS tracker. Het apparaatje kan daarnaast ook andere belangrijke informatie verstrekken, zoals hoe je benzine kunt besparen, of er een gebrek is aan je auto en hoe je beter kunt remmen. Er zijn verschillende redenen waarom je kunt besluiten om een volgsysteem in je auto te laten installeren. Hier vind je 3 situaties waarin dit kastje erg goed van pas komt.

Een volgsysteem auto voor het hele gezin

Als jij deel uitmaakt van een gezin met oudere kinderen, dan komt er een moment dat zij hun rijbewijs gaan halen en gebruik gaan maken van de gezinsauto. Dat is een situatie waarin jij niet meer kunt controleren wat er met de auto gebeurt als deze onderweg is. Met een volgsysteem auto weet je altijd waar deze, en dus de bestuurder, is. Dat is niet alleen goed voor je gemoedsrust, je kunt deze informatie tot 3 maanden terugzien. Als blijkt dat de benzine te snel opraakt of dat men misbruik maakt van de auto terwijl de fiets ook een optie was, dan kun je dat met je GPS tracker aantonen.

Een bedrijf met medewerkers op de weg

Heb jij een bedrijf met medewerkers op de weg, dan wil je misschien ook graag weten wat deze mensen doen tijdens hun werktijd. Dit is niet zo zeer om ze te controleren. Als een planner een monteur moet aansturen, bijvoorbeeld, en weet waar hij of zij op dat moment is, dan kan er een zeer nauwkeurige afspraak gemaakt worden met de klant. Misschien ben je iemand kwijt, omdat deze niet op tijd terug is gekomen, en dan kun je met het volgsysteem auto gemakkelijk zien waarom dat is. En als je informatie terug wilt zien over de werkzaamheden van iemand op een bepaalde datum, dan kan dat gemakkelijk in het systeem. Het volgsysteem voor de auto kan buiten werkuren worden uitgezet, wat belangrijk is als de auto ook voor privé kilometers gebruikt wordt.

Je wilt geld besparen

Vind je dat de auto je erg veel geld kost de laatste tijd? Dan kan een volgsysteem auto je helpen geld te besparen. Sluit je deze aan op de boordcomputer, dan analyseert de GPS tracker jouw rijgedrag en het rijgedrag van de anderen die de auto gebruiken en geeft deze je informatie over hoe je zuiniger kunt rijden en hoe je rustiger kunt remmen. Daarbij krijg je een melding als er een gebrek aan je auto opgetreden is, als je accu bijna leeg is of als je banden moeten worden opgepompt. Omdat je dan een dure reparatie of pech voor kunt zijn, bespaar je geld aan garagekosten. Met een volgsysteem voor de auto van Tracemaster kun je niet alleen geld besparen, maar ook het milieu.

Weet u al hoe u het snelst uw sloopauto verkopen kunt?

0

Toen ik 18 was heb ik een auto gekocht. Wellicht kent u het gevoel nog wel dat u uw eerste auto had gekocht. Er ging voor mij een hele wereld open. Letterlijk en figuurlijk. Mijn eerste auto heeft mij namelijk naar Griekenland gereden en weer terug. Ik heb vele kilometers met mijn eerste auto gereden, en er dus ook wel een band mee opgebouwd. Toen ik op kamers ging om te studeren was ik genoodzaakt wegens financiële redenen mijn auto te verkopen. Omdat ik mijn auto graag in de familie hield heb ik mijn auto destijds aan mijn moeder verkocht. Mijn moeder had namelijk nog geen auto tot haar beschikking en op deze manier hebben we de auto binnen onze familie gehouden. Ook zij heeft er jarenlang plezier van gehad en vele veilige kilometers gereden. De jaren verstreken en de onderhoudsbeurten werden steeds duurder. Uiteindelijk moest de auto voor de APK en was het kostenplaatje erg hoog. Omdat mijn moeder er laat achter was gekomen dat de auto voor de APK moest, hadden wij niet veel tijd om de reparaties uit te voeren die nodig waren om de auto door de APK te krijgen. Uiteindelijk is de APK verlopen en moest de auto met pijn in mijn hart geschorst worden. Even was het idee nog om de auto op te knappen maar dit is er uiteindelijk niet meer van gekomen. De pijnlijke conclusie werd duidelijk: mijn trots was een sloopauto geworden, en het werd tijd om de sloopauto te verkopen. Omdat ik het zelf in de hand wilde hebben om mijn sloopauto te verkopen heb ik deze eerst op het internet aangeboden. Het idee dat ik er bij had was dat er wellicht nog een liefhebber voor bestond die voor zijn gevoel niet een sloopauto kocht, maar een juweeltje. Echter bleek ook dat niet het geval te zijn. Ik kreeg de auto niet verkocht en daarom ben ik op het internet gaan zoeken naar bedrijven waar ik mijn sloopauto aan kon verkopen.

Een sloopauto verkopen op afstand

Ik heb verschillende websites bekeken waarop aangegeven werd dat het mogelijk is om een sloopauto te verkopen. Op al deze verschillende websites stond inderdaad dat het mogelijk was om een sloopauto te verkopen, echter waren de voorwaarden van al deze websites verschillend. Zo kon ik op de ene website een sloopauto verkopen en moest ik deze zelf aanleveren, mijn voorkeur had het om een sloopauto te verkopen op afstand. op sloopautoverkopen.com zag ik in de voorwaarden dat het mogelijk was om een auto op te laten halen. Dit leek mij een beter idee, aangezien ik niet in de buurt woon van mijn moeder en ik de sloopauto niet zelf weg kon brengen. Ik heb via sloopautoverkopen.com mijn sloopauto kunnen verkopen zonder dat ik daar zelf bij was. Ik heb hen de opdracht gegeven om de sloopauto bij mijn moeder op te halen en er werd toen ook nog een nette prijs voor betaald. Op deze manier heb ik via deze website heel eenvoudig en snel mijn sloopauto kunnen verkopen.

Sloopauto van de hand doen? 


Wilt u uw sloopauto ook verkopen met veel gemak? Gaat u dan eens:


  • Naar sloopautoverkopen.com
  • Bekijken welke goede voorwaarden het bedrijf biedt om uw sloopauto te verkopen
  • Een email sturen met daarin de vraag of het mogelijk is om uw sloopauto te verkopen aan dit bedrijf

Ik hoop dat u net als mij een goede ervaring zult hebben met dit bedrijf.
Lees meer…

Met een hippe e bike laat je de auto graag wat vaker staan

0

Steeds meer mensen besluiten om een hippe e bike aan te schaffen voor kleine afstanden die te lang zijn voor de standaard fiets en te kort voor de auto. Het is veel milieuvriendelijker om deze stukjes met je e-bike af te leggen dan met de auto. En voor jou is het natuurlijk ook beter, omdat je dan meer lichaamsbeweging krijgt en je beter voelt. Ben jij van plan om een hippe e-bike aan te schaffen voor dit doeleinde, dan zijn er voldoende mogelijkheden. De onderste informatie helpt je bij het uitkiezen van een geschikte elektrische fiets.

Een hippe e bike voor jouw doeleinde

Er zijn verscheidene soorten elektrische fietsen te krijgen en deze zijn ontworpen met een bepaald doel in gedachten. Zo zijn er elektrische stadsfietsen, elektrische vouwfietsen, elektrische bakfietsen, elektrische sportfietsen en extra lichte e-bikes. Er zijn ook speed e-bikes waarmee je 45 kilometer per uur kunt rijden. Dat kan interessant zijn voor dit doeleinde, maar je moet dan wel begrijpen dat je hippe e bike dan gezien wordt als een motorfiets. Dat betekent nummerplaten, een helm en alle andere eisen die aan motorfietsen zijn verbonden. Wil je langere afstanden reizen, dan is het verstandig om een sportieve e-bike aan te schaffen en niet een stadsfiets die ontworpen is voor korte afstandjes.

Kies voor een grote uitneembare accu

Hoe meer capaciteit je accu heeft, hoe langer je ermee kunt rijden voordat deze moet worden opgeladen. Wil je de hippe e bike gebruiken als alternatief voor de auto, dan is het dus beter om een accu met grotere capaciteit te nemen. Een andere optie die je dan hebt, is om voor een accu te kiezen die je kunt verwijderen. Deze kun je dan overal opladen, in plaats van dat je je hele e-bike naar een stopcontact moet brengen. Zorg dan wel dat je je accu op slot kunt doen of dat je deze meeneemt als je je hippe e-bike parkeert. Deze is dan gevoelig voor diefstal.

Een motor in het midden

Bij e-bikes kan de motor op verschillende plekken zitten. De goedkoopste optie is aan het voorwiel, maar dat belemmert het sturen en geeft je het gevoel dat de fiets je trekt. Een motor aan het achterwiel fietst het lekkerste, maar dan is het vervangen van het achterwiel erg lastig en niet te doen zonder specialistische hulp. De meest natuurlijke fietservaring heb je als je een hippe e bike koopt met de motor in het midden, bij de trapas. Dit is dan ook de meest populaire optie momenteel, omdat daar normaal ook de kracht vandaan komt als je de fiets helemaal zelf trapt.

Het gewicht

Een laatste punt om rekening mee te houden als je een hippe e bike wilt kopen is het gewicht. Moet jij je fiets veel tillen, bijvoorbeeld als je hem meeneemt in de trein of als hij de trap op moet elke dag, dan kies je voor een lichtgewicht elektrische fiets van 20 kilo of minder.

Een autoverzekering bij Aegon

0
Assortiment

Bepaalde mensen vinden het niet nodig om hun auto te verzekeren of rijden rond met een vervallen verzekering. Deze mensen lopen zeker het risico om hoge boetes op hun naam te krijgen, want in Nederland is een autoverzekering namelijk verplicht. Zonder deze verzekering mag je niet rijden over de openbare weg. Als je betrokken mocht raken bij een aanrijding moet je dus verzekerd zijn voor de toegebrachte schade aan de benadeelde partij.

Schade uit eigen zak betalen en hoge boetes riskeren

Ook als je de benadeelde bent bij een aanrijding is je schade gedekt door de tegenpartij. Wanneer deze geen autoverzekering heeft, dient hij de schade uit eigen zak te betalen naast de boetes die hij krijgt voor het onverzekerd rond rijden.  Als je een auto koopt bij een autodealer of over koopt van een particulier, dan is men verplicht om bij de overschrijving op je naam die auto te verzekeren voor een jaar. 

Bepaal je dekking en sluit je autoverzekering online af

Als je het besluit neemt om je auto te verzekeren en niet teveel wilt betalen voor een autoverzekering, dan is de verzekeringsmaatschappij Aegon de beste keuze. Hier kun je simpelweg online je auto verzekeren zonder dat je over straat hoeft te gaan met een vervallen verzekering en het risico loopt op hoge boetes. Via de website kan je zelf bepalen welke dekking je wilt voor je auto. Je kan kiezen voor een wettelijk verplichte WA-dekking. Hiermee is je auto verzekerd voor de toegebrachte schade aan een persoon of hun auto.

De WA-extra is een uitbreiding van de WA-dekking. Hiermee verzeker je de auto ook tegen diefstal of inbraak, ruitschade, brand en weersomstandigheden. Bij de Allrisk verzekering is je auto volledig verzekerd tegen bijna alles wat schade kan veroorzaken.

Benodigdheden autoverzekering

Voor het afsluiten van een autoverzekering heb je nodig; persoonlijke gegevens zoals naam, geboortedatum, adres en postcode, schadevrije jaren, de gewenste dekking en een schatting van de te rijden kilometers per jaar. Dit alles kan online via verzekeringsmaatschappij Aegon ingevuld worden.

Oude dametjes

0

Het lijkt wel iets raar, het feit dat hij het auto verkopen particulier heel wat oude dametjes op de proppen komen. Soms vraag je jezelf even af of alles wel waar is. Bij het zoeken moet je dus niet echt gaan zoeken naar die wagens van oude dametjes. Want ook deze dames kunnen een zware voet hebben. Stereotypen naar voor brengen in het auto verkopen particulier is gevaarlijk. Belangrijker is om zelf even een lijst te maken, waar jij zelf zegt wat jij het belangrijkste vindt. Een patserbak of eerder een kleine familiewagen. Het behoort steeds bij de mogelijkheden die een nieuwe koper over verkoper met elkaar moet samenbrengen.

Proefritje maken, ja maar…

Als je de auto verkopen particulier wil regelen; dan kan je maar beter alles rekening te brengen. Je kan zelf als verkoper gaan voor de prijs of voor het feit of je die wagen nu eindelijk van de voortuin weg wil. Professionele hulp is welkom, maar als je zelf iets doet kan het vaak beter. Goedkoper ook. Maar let op voor de vallen. Als de koper een proefrit wil maken, is dat vaak om een aantal gebreken op te merken. Een niet gepoetste auto is minder erg dan een auto waarbij je stuur verkeerd staat afgesteld. Je bent geen bezorgwagen die alleen rechts rijdt, natuurlijk. Weet, je kan steeds voor het auto verkopen particulier een handig documentje opstellen, waarbij je duidelijk de aansprakelijkheid voor boetes op de bestuurder legt. Geen dure grappen, geen extra kosten voor jezelf.

Dealers: deal of geen deal

Je kan je wagen zelf proberen verkopen, je kan hem verkopen aan een familielid, via een autosite of gewoon via sociale media. Let er steeds op dat je alle documenten hebt. Dan denken we vooral aan het laatste keuringsbewijs en de nodige onderhoudsdocumenten. Zoek ook even op wat je kan verwachten van die state of the art radio die je hebt gekocht. En als je niet veel met je auto reed, dan kan je er ook meer van krijgen. Vandaar dat oude dametjes steeds populair zijn. Maar, het verkopen via een dealer kan zo ook een aantal voordelen opleveren. Je kan op die manier bij de aanschaf van je nieuwe wagen daar een korting voor krijgen. Durf te vragen en kijk vooraf alles na.

Recente artikelen