Home Blog

Je hebt je rijbewijs, maar wat nu?

0

Het behalen van een rijbewijs is een doel waar vele jongvolwassenen naar toe werken. Na maanden lang rijlessen volgen, en het behalen van de theoretische en praktijk examens is het dan eindelijk zo ver: je hebt je rijbewijs gehaald. Maar, met welke zaken moet je dan nog rekening houden als je eindelijk zelfstandig de weg op mag? Heb je een plan klaar staan wat betreft autoschadeherstel? Waar ben je van plan om je APK te laten doen? Kan dit in een garage in Moerkapelle, of moet je ergens anders heen? Lees voor antwoord op deze vragen vooral verder, en ontdek het antwoord.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Als relatief nieuwe bestuurder kan het wel eens gebeuren dat je een foutje maakt tijdens het autorijden. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat je tegen een paaltje aanrijdt, en zo schade krijgt aan je gloednieuwe auto. Dat is natuurlijk ontzettend zonde! Soms is het onmogelijk om dergelijke schade te voorkomen, en heb je alleen nog maar de optie om het te laten repareren. Laat dit doen door een ervaren garage, om er verzekerd van te zijn dat het goed wordt gedaan. Het zou namelijk zonde zijn als je de schade per ongeluk nog groter maakt doordat je het zelf probeert te herstellen!

Wat is een APK ook alweer?

De afkorting APK staat voor ‘algemene periodieke keuring’, en is een verplichte jaarlijkse controle van je auto. Dankzij deze keuring weet je ieder jaar zeker dat je auto nog veilig is om in te rijden, en geen grote problemen heeft. Vergeet dus zeker niet om je auto ieder jaar te laten keuren door een erkende garage. Naast het feit dat het verplicht is door de overheid, is het dus namelijk ook ontzettend fijn dat je ervan verzekerd bent dat je auto geen gebreken heeft. Zo zit je toch een stuk prettiger achter het stuur!

Meer informatie over een condensor auto

0

Op het internet vind je veel informatie en adviezen. Ook zul je online meer informatie vinden over een condensor auto. Een condensor heeft een belangrijke functie. Het zorgt er namelijk voor dat de lucht wordt gekoeld en je dus gebruik kunt maken van een airco. Vaak weten mensen wel wat een airco is, maar niet hoe airconditioning werkt en welke onderdelen erg belangrijk zijn. Er zijn bijvoorbeeld ook een aantal dingen waar je op moet letten als een condensor vervangen moet worden en juist daarom wordt het je zeker aangeraden om online wat meer kennis op te doen.

Is de condensor van jouw auto aan vervanging toe?

Een condensor kan bijvoorbeeld lekken en dan is die zeker aan vervanging toe. Als de condensor auto het begeeft, dan zal het hele aircosysteem niet meer werken. Het wordt ook ten alle tijde aangeraden om je auto regelmatig te laten controleren bij een garage, want dan ben je er op tijd bij als iets aan vervanging toe is. Een condensor is dus een best wel belangrijk onderdeel van de airco die de hele werking van een aircosysteem beïnvloed. Je kunt je het vast wel voorstellen, dat zonder airco rijden op een hete dag erg vervelend is. Neem daarom online zeker eens een kijkje en ga op zoek naar meer informatie over de functie van een condensor. Als een airco goed wordt onderhouden, dan zal die ook minstens tien jaar mee gaan. Telkens onderdelen laten vervangen kost een hoop geld en dat kun je zeker voorkomen.

Moet u pallets verplaatsen? Dan kunt u hier een palletwagen kopen!

0

Ik heb een bedrijf waarbij er zware dingen getild moeten worden om op een wagen te zetten. Er komt best wat kracht bij kijken maar gelukkig hebben we genoeg middelen om het makkelijker te maken. IK werk hier echt al mijn hele leven. Ik heb ook niet gestudeerd maar ben lekker meteen hier begonnen omdat ik hou van de teksten, niet lullen maar poetsen. IK ben dus echt een doener en hou ervan om bezig te zijn. Ik ben echt zo blij met de collega’s ook die ik heb. Het is altijd gezellig en ik ga met veel plezier weer naar mijn werk. Helaas is vorige week onze palletwagen stuk gegaan en dat scheelde voor ons wel ontzettend in het werk. IK ben ook helemaal niet tevreden met het bedrijf waar ik deze eerst kocht en ik ben dus nu op zoek naar een site die mij wel goed kan helpen en goed kan adviseren en duidelijk genoeg is. Ik ben dus gekomen op de site intramatgroup.nl en dat is echt een hele fijne site waar alles is te vinden wat je nodig hebt. Het is een hele overzichtelijke site en alles is er te vinden en dat vind ik dan ook heel erg fijn. Ik wilde echt een palletwagen kopen omdat het echt nodig was. Ik ben blij dat wij hier onze palletwagen kopen kunnen omdat dit tenminste een site is waar wij wat aan hebben. Alle informatie omtrent een palletwagen kopen is ook goed en duidelijk te vinden en dat is ideaal. Je merkt meteen dat bij dit bedrijf men weet wat je nodig hebt om zware dingen te tillen. Je kunt hier kiezen uit diverse wagens en je kunt hier dan ook altijd wel de perfecte palletwagen kopen. Ik vond de prijzen hier ook heel gunstig waardoor wij dus ook niet over ons budget hoefden te gaan. Omdat ik weet hoe moeilijk het kan zijn om een adresje te vinden waar je een palletwagen kopen kunt, leek het mij goed om even een artikeltje te schrijven over dit bedrijf. Ik kan mij niet voorstellen dat u hier niet goed geholpen zou kunnen worden. 

Ik wil een palletwagen kopen

Ik wil via deze site een palletwagen kopen en dat is ook via deze site gelukt. Het is echt een enorm overzichtelijke, duidelijke en informatieve site en dat is ideaal. Ik ben heel blij dat wij nu eindelijk die andere site hebben kunnen vervangen en nu op deze parel zijn gekomen. Het is ideaal dat alles hier goed is te vinden en dat wij nu eindelijk hebben wat we zochten. Het werkt perfect en wij gaan dus ook zeker terug als we nog een keer iets nodig hebben want wij kunnen bouwen op deze site. Ik kan u zeggen dat dit echt de beste site is.

Wilt u ook vervanging?

Mocht u ook iets moeten vervangen, dan kunt u:

  • Even naar intramatgroup.nl surfen
  • Kijken wat u hier aan mogelijkheden kunt vinden
  • Kijken of een palletwagen kopen het beste is voor u

Gaat u dus zeker naar deze site zodat u een palletwagen kopen kan.

Wat kun je het beste doen met een sloopauto?

0
sloopauto

Het slopen van je sloopauto kan alleen bij een door RDW erkend demontagebedrijf worden uitgevoerd. Na afspraak kan je auto worden afgehaald door het sloopbedrijf. Wat je dan mee moet nemen is het complete kentekenbewijs of kentekencard met de tenaamstellingscode. Je kan als je je auto naar de sloop brengt er nog een beetje geld voor terug verdienen. In de praktijk krijg je voor oude auto’s vaak een vergoeding die afhankelijk is van het gewicht. De vergoeding zal in de meeste gevallen variëren van € 50,- tot soms wel € 250,-, maar kan soms ook oplopen tot honderden euro’s. Dit ligt er natuurlijk maar net aan hoeveel je auto nog waard was. 

sloopauto

Sloopbedrijf Corverkammen

Is uw auto zwaar beschadigd, afgekeurd voor de APK, of in uw ogen rijp voor de sloop? U kunt hier nog steeds geld aan verdienen. Bij Cor Verkammen bent u aan het juiste adres voor de inkoop van uw sloopauto Onze medewerkers kunnen op elk gewenst tijdstip de sloopauto ophalen, of u brengt deze zelf naar onze autosloperij. Wij zorgen voor de demontage van uw kapotte auto, waarna we diverse auto onderdelen van uw sloopauto weer in kunnen zetten voor reparaties. Uw sloopauto verkopen levert daarom ook vaak een leuk bedrag op. Bent u benieuwd of u uw kapotte auto nog aan ons kunt verkopen, en welke regels wij hebben omtrent ophalen bij onze autosloperij Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Voordelen: 

  • Je bent bijna altijd binnen 24 uur van je auto af. Je hoeft alleen maar een afspraak te maken en dan komen ze je auto zo ophalen.
  • Gratis ophalen van sloopauto’s. Is je auto helemaal kapot? dan gaat hij naar de sloop. WIj ons bedrijf halen wij de auto gratis op bij jouw adres in Nederland.

De 2 meest voorkomende redenen voor je auto

0

In deze blog hebben we de 2 meest voorkomende redenen waarom je auto naar een autodemontage moet. Je auto gaat natuurlijk niet zonder reden naar een demontage bedrijf. Er gaan per jaar enorm veel auto’s naar de sloperij. En al deze auto’s hebben een reden om naar de sloperij te gaan. Wij gaan jou de meest voorkomende reden vertellen. Lees dan gauw verder voor meer informatie. 

1 De auto heeft zijn leeftijd bereikt

Dit is een van de redenen die het meest voorkomt. Dit komt omdat eigenlijk vaak alles wel gerepareerd kan worden. Als de auto al zo oud is dat hij op een gegeven moment niet meer aan wilt dan valt dat niet te repareren. Het kan namelijk zijn dat je wilt wegrijden en je auto niet meer aan wilt. Dit kan best een probleem zijn als dat zomaar gebeurd op de weg. Dus dan is de vraag als het gerepareerd kan worden of je dat wilt. Want een oude auto gaat eenmaal niet zo lang mee. Het kan soms ook zijn dat bij oude auto’s de schade kosten hoger zijn dan de dagwaarde van de auto. Dan is het dus al helemaal zonde om hem te laten repareren. Je loopt dan namelijk veel verlies op een auto die daarna ook niet zo lang meer mee gaat. 

2 total loss

Nog een reden die jammer genoeg vaak voorkomt is dat een auto total loss is. Dit is niet goed want een total loss auto komt vaak door een ongeluk. Je hebt twee verschillende total loss. Je hebt economisch total loss en je hebt technisch total loss. In deze twee zitten wel verschillen. Je ziet het misschien al wel aan de naam economisch total loss. Dat houd in dat de auto niet altijd zo stuk hoeft te zijn. Het kan dat de auto nog wel rijd en alleen blikschade heeft. Het houd in dat als jij je auto wilt laten maken en de schade hoger zit dan de dagwaarde van de auto dan is je auto economisch total loss. Met technisch total loss bedoelen we dan ook dat de auto helemaal stuk is. Er kan niet meer in gereden worden en ook niet meer gemaakt worden. Er is dan ook meestal een zwaar ongeluk geweest met deze auto. Hij ligt helemaal in de kreukels en het is zeker dat de auto naar de sloperij moet. 

Waar kun je auto onderdelen kopen?

0

Vaak stellen mensen de vraag of je wel of geen onderdelen kan kopen bij een autodemontage bedrijf. Dit is wel zo. Je kan zeker onderdelen kopen bij een autodemontagebedrijf. Ze demonteren namelijk niet voor niets die onderdelen. Maar hoe moet je die onderdelen bestellen en hoe gaat dat te werk. Het antwoord op deze vragen gaan we in dit artikel beantwoorden. Ook hebben we een leuk en interessant weetje voor je. 

Hoe bestel je die onderdelen

Hoe bestel je die onderdelen als je weet welke je nodig hebt. Als jij een keuze hebt gemaakt is het enige wat je nog moet doen. Bellen naar het autodemontagebedrijf. Die kijken dan in de voorraad of je nog wel dat onderdeel hebben liggen. Als dat zo is dan kun je langskomen om hem op te halen. Maar je kan ook je Adres en gegevens geven zodat het onderdeel kan worden geleverd. Mensen willen het sneller ophalen omdat ze zo kunnen zien of het onderdeel echt nog in goede staat is voordat ze het kopen. Dit snappen we wel alleen heb je tegenwoordig ook garantie op een onderdeel die je koopt bij een demontage bedrijf. Dit hebben ze zo gedaan zodat meerdere mensen bij een autodemontagebedrijf de onderdelen kopen. En de klanten een prettiger gevoel krijgen met het kopen van een onderdeel. 

Hoe komt een demontage bedrijf aan die onderdelen

Een demontage bedrijf koopt deze onderdelen niet in. Hij doet dit door auto’s uit elkaar te halen en daarvan de gebruikte onderdelen te verkopen. Dit noem je vaak een sloopbedrijf. Maar een sloopbedrijf en een demontage bedrijf is vrijwel hetzelfde. De onderdelen worden heel goed bekeken en schoongemaakt voordat ze worden verkocht. Het is ook nog eens goedkoper dan nieuwe onderdelen. En het is milieuvriendelijker omdat er geen nieuwe onderdelen gemaakt hoeven te worden. 

Een klein weetje

Wist je dat automonteurs vaak ook tweedehands-onderdelen gebruiken die wegkomen van de sloop. Het is namelijk helemaal niet nodig om nieuwe onderdelen te gebruiken als de rest van de onderdelen als versleten zijn. Soms kan het ook beter zijn want je hoeft de onderdelen niet meer in te rijden. Dit omdat ze natuurlijk al gebruikt zijn. Het is daarom erg fijn als ze dat juist gebruiken die tweedehands-onderdelen. Zo maken hun meer winst en hoef jij echt een stuk minder te betalen. Het is dus een Win Win situatie voor jullie allebei. En natuurlijk voor de sloperij of het autodemontagebedrijf.

Makkelijk je motor laten inkopen

0

De tijd is aangebroken. Je wilt je motor heel graag verkopen. Je kunt nu wel langs veel verschillende dealers gaan en een hele zoektocht beginnen naar de perfecte dealer voor jouw motor. Dit zal wel heel veel tijd in beslag gaan nemen. In plaats daarvan kan je ook een dealer zoeken bij ikwilvanmijnmotoraf.nl. Hier krijg je persoonlijke hulp, wordt alles heel eenvoudig afgehandeld, wat natuurlijk in jouw voordeel is en je hoeft je deur niet uit om een dealer te zoeken. Er zijn nog veel meer redenen waarom het verstandig is om je motor bij dit bedrijf te laten inkopen.

De juiste dealer kiezen

Bij ikwilvanmijnmotoraf.nl zijn meer dan 800 dealers aangesloten. Een deel van deze dealers willen jouw motor inkopen. De dealers kunnen ook aar elke provincie komen, wat makkelijk is voor jou. Je hoeft alleen de motor aan te melden bij het bedrijf en de dealers komen hem bij jou thuis ophalen. Deze dealers zijn ook allemaal gecontroleerd op hun werkervaring en hoe ze te werk gaan. Ook hebben alle dealers bij het bedrijf een RDW-erkenning als vereiste. Ze zijn 100% betrouwbaar, dus het is ook heel veilig. Zo kun je zelf een dealer uitkiezen, waar jij je het fijnst bij voelt.

Gratis en heel snel

Mocht je nou hele dagen op de werkvloer staan, heb je een groot gezin, veel huishouden, ben je niet vaak thuis, etc. Geen zorgen! Het aanmelden van de motor duurt tien minuutjes, dus het is snel geregeld. Binnen vier dagen hoor je wat de beste prijs is, kun je akkoord gaan en kunnen de dealers je motor inkopen. Het proces van het begin tot het eind duurt twee weken. Dit is ideaal voor iemand in de business of een drukke huisvrouw.
Het is helemaal gratis om je motor te verkopen via deze website. Dus het is snel en gratis. Perfect!

De voordelen van het gebruik van een expediteur

Expediteurs bieden een aantal voordelen aan bedrijven die goederen importeren of exporteren. Door gebruik te maken van de diensten van een expediteur kunnen bedrijven tijd en geld besparen, en ervoor zorgen dat hun zendingen veilig en op tijd op hun bestemming aankomen. Bovendien kunnen expediteurs bedrijven helpen om aan de internationale scheepvaartregels te voldoen.

Wat zijn expediteurs en wat doen ze

Expediteurs zijn tussenpersonen tussen importeurs en exporteurs. Zij houden zich bezig met de internationale luchtvracht transport van goederen en verlenen diensten als douaneafhandeling en vervoer.

Door gebruik te maken van de diensten van een expediteur kunnen bedrijven tijd en geld besparen. Expediteurs kunnen bedrijven helpen te voldoen aan de internationale transportvoorschriften.

De voordelen van het gebruik van een expediteur

Er zijn een aantal voordelen verbonden aan het inschakelen van een expediteur. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

1. Tijdsbesparing – Een expediteur kan bedrijven tijd besparen door de logistiek van het internationaal verzenden van goederen af te handelen. Dit omvat het regelen van het vervoer van de vracht naar de luchthaven, de haven of het treinstation, en het door de douane loodsen ervan.

2. Kostenbesparingen – Expediteurs kunnen bedrijven helpen geld te besparen op internationale verzendkosten. Zij doen dit door te onderhandelen over lagere tarieven met transportbedrijven en door betere deals te sluiten bij de inklaring.

3. Gemoedsrust – Door een expediteur in te schakelen kunnen bedrijven er zeker van zijn dat hun zendingen veilig en op tijd op hun bestemming zullen aankomen. Dit komt omdat expediteurs een uitgebreide kennis hebben.

Hoe vind je een goede expediteur

Bij het zoeken naar een expediteur is het belangrijk de volgende factoren in overweging te nemen:

1. Ervaring – De expediteur moet ruime ervaring hebben in de scheepvaartindustrie en weten hoe hij door het complexe douaneproces moet navigeren.

2. Tarieven – De expediteur moet concurrerende tarieven hanteren en bereid zijn te onderhandelen over kortingen voor grote zendingen. De tarieven per vliegveld kunnen wel variëren zo kan een expediteur in Rotterdam goedkoper zijn dan een expediteur in Amsterdam.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een motorhelm?

0

Als je een motorhelm koopt  maak je niet alleen een keuze voor het soort helm, maar ook welke gadgets je bij je helm wilt. Je kunt kiezen voor een heel simpel pot model helm met open vizier, maar ook voor een helm met pinlock en ingebouwde geluidsinstallatie om te communiceren. Er is van alles mogelijk. Wij zetten alle mogelijkheden voor je op een rijtje zodat je zelf kunt kiezen wat voor jou belangrijk is bij de aanschaf van een helm. We beginnen met de voor- en nadelen van de verschillende soorten helmen en geven uitleg over alle toeters en bellen die je kunt toevoegen.

Verschillende soorten motorhelm

Er zijn drie typen helm: de open helm, de systeemhelm en de integraalhelm. De open helm is de meest simpele helm en heeft een open vizier. Handig als je een bril draagt, maar hou rekening met opspattende steentjes en vliegende insecten. De helm beschermt vooral je schedel. De systeemhelm is een helm die als je het voorstuk openklapt verandert in een open helm. Hij heeft de vrijheid van een integraalhelm en de veiligheid van een systeemhelm. Hij is redelijk zwaar en opengeklapt voldoet ie niet altijd aan de veiligheidseisen. De Integraalhelm is de meest veilige helm omdat je hele hoofd beschermd is. Doordat de motorhelm volledig gesloten is geeft ie weinig ruis. 

Pinlock ja of nee?

Als je motorhelm helemaal gesloten is dan kun je last krijgen van een beslagen vizier. Dat is natuurlijk niet handig en ook niet veilig. Met de ingebouwde ventilatie red je het vaak niet bij nat weer en een hoge vochtgraad in de zomer. Een pinlock is dan de oplossing. Het een insert die ervoor zorgt dat je dubbele beglazing hebt. Niet elke helm is voorbereid op een pinlock. Dus let hierop als je dat wilt. Sommige helmen leveren er standaard een pinlock bij.

RAD – Topmerken voor Bodemprijzen

Motorhelm communicatie

Vind je het fijn om naar muziek te luisteren onderweg? Of wil je lekker bellen of je navigatie horen? Dan heb je een communicatieset nodig bij je helm. Let hierop bij de keuze van je helm. Niet alle helmen zijn voorbereid op het inpluggen van een communicatieset. In dat geval kun je communicatie aan de buitenkant van je helm monteren, maar dat is minder mooi.

Tot slot

Als je een motorhelm gaat kopen en je hebt een bril, let dan ook even op. Veel helmen zijn groot genoeg zodat je je bril gewoon kunt ophouden. Maar dat geldt niet voor elke helm. Neem dus je bril mee als je gaat passen. Ben je gevoelig voor wind en geluid? Een dichte helm zorgt voor minder geluid en dat je minder wind voelt. Het type rijder dat je bent bepaalt ook mede de helm die je kiest. Als je af en toe een ritje maakt bij mooi weer is een open helm vaak prima. Zit je elke dag op de weg dan is een helm die meer comfort en bescherming biedt prettiger. 

Waarom ervoor kiezen om te gaan wielrennen

0

In Nederland zijn we ze heel erg veel wielrenners. Je ziet ze vaak in het verkeer deelnemen. Sommige wielrenners zijn heel vervelend in het verkeer, maar andere wielrenners houden wel rekening met andere weggebruikers. Een ding hebben ze gemeen: Ze houden allemaal van wielrennen. Maar waarom zouden zij ervoor gekozen hebben om te beginnen met wielrennen?

Wielrennen als een sport

Veel mensen in Nederland kiezen toch vaker voor een sport zoals voetbal of hockey, maar wielrennen is ook populair. De basis van wielrennen ligt natuurlijk bij fietsen, wat veel van ons vaak al dagelijks doen. Het is dus geen moeilijke sport om op te pakken. Ook zorgt wielrennen voor minder belasting en blessures, waardoor het een aantrekkelijke sport is voor blessuregevoelige mensen. Ook fiets je op hoge snelheden, dus er is genoeg spanning en adrenaline te vinden in deze sport. Een racefiets kopen is wel vaak een grote aankoop. Gelukkig is de markt voor tweedehands fietsen erg groot. Je racefiets verkopen is dus heel gemakkelijk. Dus zo makkelijk, als je je racefiets hebt verkocht, is je racefiets verkopen weer. Het is dus geen moeilijke sport om in te komen en er weer uit te gaan, als het toch niks voor je blijkt te zijn.

Wielrennen als een hobby

Er zijn ook genoeg wielrenners, die het wielrennen zelf niet als een sport zien, maar juist alleen maar als een hobby. Het klopt natuurlijk dat wielrennen een bewegingsactiviteit is, maar voor velen blijft het een hobby. Wielrennen doe je namelijk vaak in een groep. Dit betekent dat wielrennen voor sommige een sociale activiteit is. Ook kan je je racefiets als een vervoersmiddel zien. Het is niet ongebruikelijk om grote afstanden af te leggen op de fiets. Zo kan je door heel Nederland of zelfs het buitenland toeren op de racefiets. Hierdoor zie je nog leuke cafés of andere bezienswaardigheden. Voor sommige is het buiten de beweging, die je door wielrennen krijgt, dus ook vooral een hobby.

Recente artikelen