Home Blog

Café racer kopen?

0

Een café racer is een sportieve motor voor de echte doe- het zelvers. De motor is in de jaren ’50 ontstaan waarbij motorliefhebbers standaardmotoren ombouwden tot sportmotoren. Kenmerken van een café racer zijn een éénpersoonszadel, een kleinere tank en een omhoogstaande (sport)uitlaat. De naam café racers stamt af van de jaren ’50 waarin de motoren vooral gebruikt werden om van café naar café te racen. Hierbij werden hoge snelheden behaald, vaak boven de 160 km per uur. Vandaag de dag is een café racer niet per se om hoge snelheden te behalen, maar juist ook voor de unieke uitstraling van de motor. Deze onderscheidt zich van andere motoren en is daardoor een klasse an sich.

BMW k75 bij caferacerwebshop

Bij caferacerwebshop kan je terecht voor verschillende onderdelen voor een café racer. Zo kan je zelf aan de slag om je motor helemaal naar wens aan te passen. Een andere uitlaat geeft je café racer een heel ander geluid. Of wanneer je graag een passagier op een motortocht mee wil nemen, kan je een tweepersoons zit bevestigen. Ook voor tweedehands motoren kan je op de website terecht. Een BMW k75 bij caferacerwebshop is een geliefde motor onder veel eigenaren. Deze motoren zijn gemaakt om lang mee te gaan, waardoor je er zonder problemen meerdere tonnen kilometers mee kan rijden! Dit maakt dit type een geschikte café racer waar je lang plezier van zult hebben. Op de website kan je ook terecht voor andere bekende merken en modellen café racers. Zo is er iets te vinden voor elke persoonlijke voorkeur en prijsklasse.

Nieuwe knipperlichten nodig?

Bij wet ben je verplicht vier werkende knipperlichten te hebben. Alleen motoren waarvoor de eerste tenaamstelling van voor 1997 is, hoeven dit niet te hebben. Ook zijn er wettelijke eisen gesteld aan hoe ver de knipperlichten van elkaar vandaan moeten zitten. De knipperlichten aan de voorkant mogen 22 cm van elkaar vandaan geplaatst zijn, en aan de achterkant is dit 18 cm. Wanneer je knipperlichten bij www.caferacerwebshop.com gaat kopen, zijn er verschillende vormen en soorten licht waar je uit kunt kiezen. Voor een minimalistische uitstraling koop je knipperlichten die gemakkelijk weg te werken zijn. Deze kan je bijvoorbeeld in de spiegels verwerken, zodat je er bijna niets van ziet. Zo blijft jouw café racer één geheel en ziet er stijlvol uit.

Tweedehands BMW R100 online kopen

Op caferacerwebshop kan je dus niet alleen voor onderdelen terecht, maar ook voor tweedehands motoren. Dit platform is voor particulieren die zelf hun café racer willen verkopen. Zo hoef je dus niet zelf internet af te speuren op zoek naar café racers, maar vind jij direct wat je zoekt! Je kan gemakkelijk online een BMW R100 café racer kopen in verschillende prijsklassen. Deze café racer  heeft een hoog pk en CC wat zorgt voor een snel optrekvermogen en topsnelheid. Deze motor is een echte blikvanger, waarmee je veilig maar ook stijlvol de weg op gaat. Ook voor andere cafe racers kan je terecht bij caferacerwebshop. Dit is het platform voor cafe racer liefhebbers.

Hoe regel je internationaal transport naar Frankrijk?

0

Internationaal transport naar Frankrijk regelen is niet altijd even gemakkelijk. Je hebt hiervoor wel een vakkundig bedrijf nodig die weet welke rechten en plichten, maar vooral welke regeltjes er allemaal komen kijken bij het transport Frankrijk.

Bij zo een professioneel bedrijf zijn ze erin gespecialiseerd om de uiterste zorg te dragen voor alle goederen die internationaal getransporteerd moeten worden, of voor goederen die (tijdelijk) opgeslagen moeten worden. Zij verzorgen vaak het gehele transport van deur tot deur.

Internationaal transporteren naar Frankrijk

Met het internationaal verschepen van goederen naar bijvoorbeeld Frankrijk, komt een hoop kijken. Deze bedrijven rijden vaak dagelijks heen en weer tussen Frankrijk en Nederland. Zij zijn op de hoogte van alle regels en wetten, zodat het transport altijd vlekkeloos verloopt. Zo kan het voorkomen dat een vrachtwagen bepaalde binnensteden bijvoorbeeld niet mag betreden. Als je een vakkundig bedrijf hebt ingeschakeld heb je ook te maken met professionele chauffeurs die de regels kennen en zorgen voor zorgeloos transport!

transport Frankrijk

Internationaal transport naar Frankrijk met TransCargo.nl

Het is van uiterst belang dat de goederen die je wil transporteren, op het juiste moment, volledig en ook nog heel, op plaats van bestemming aankomen. Bij TransCargo.nl gaan ze uit van optimale snelheid zodat de ontvanger binnen 24 tot 72 uur de goederen in ontvangst kan nemen. Doordat zij constant in contact staan met hun personeel, kunnen ze precies laten weten hoe laat ze aankomen, maar kunnen ze ook waarschuwen als er onverhoopt sprake is van vertraging. Voor transport naar Frankrijk is Transcargo.nl dus een goede keuze.

Een echte ouderwetse Kreidler

0
kreidler onderdelen

Het brommer merk Kreidler is al een oud bedrijf, het heeft circa 100 jaar bestaan. Eind negentiende eeuw is het opgericht door een Duitser, hij had de naam Anton Kreidler en woonde in de buurt van de Zuid-Duitse stad Stuttgart. De eerste vijftig jaar van het bedrijfs bestaan ging totaal niet over de productie van bromfietsen, maar vooral over kabels en draden. Een paar jaar na de tweede Wereldoorlog gingen ze over tot het bouwen en verkopen van bromfietsen en kreidler onderdelen.

kreidler onderdelen

Florett en Eitank waren het meest populair

Alle bromfietsen die ze bouwde waren voorzien van een 1-cilinder en een 2-takt motor, waarbij de cilinder bijna altijd liggend was. Na enkele jaren kwam de bekende Kreidler Florett bromfiets op de markt, die je wellicht nog goed kent. Deze bromfiets werd een succes en rijdt nog steeds veel rond. Kijk maar eens goed rond: ook in Nederland zijn er liefhebbers die met de oudere Kreidlers rondritten maken als een clubje. Een leuk gegeven natuurlijk, lekker sleutelen zodat je brommer in goede staat is en daarna met elkaar een weekend lang te touren. Het model de “eitank” is nu nog steeds zeer populair. De Kreidler “eitank” ontleende zijn naam door de vorm van de benzinetank: door de rondingen die de benzinetank had, leek het veel op een ei. Vandaar de naam. Het motorblok was voorzien van een 1-cilinder met 2-takt motor met carburateur en de aandrijving gebeurde door middel van tandwielen en een ketting.

Elektrische step 65 km per uur kopen

0
elektrische step

Vervoersmiddelen worden steeds handiger. Zo begint het natuurlijk met de fietsen, die tot de dag van vandaag nog steeds een van de meest eenvoudige vervoermiddel zijn. Maar tegenwoordig heb je veel elektrisch gedreven voertuigen die het vervoer toch wat eenvoudiger maken. Vooral de elektrische en op benzine gedreven tweewielers zoals brommers en scooters zijn degene die erg populair zijn. Zo zijn deze klein, kosten een stuk minder als een auto, en zijn net zo makkelijk al s een fiets. En geen deze natuurlijk sneller dan een normale fiets. Vooral onder jongeren is dit populair, omdat je deze vervoersmiddelen al vanaf je 16de mag hebben. Ook is er iets nieuws ontwikkeld, een voertuig die je niet heel vaak in Nederland ziet, maar wel al wereldwijd bekend is. Dit is een elektrische step 65 km per uur.

elektrische step

De step voor afgelegen terrein

Een elektrische step 65 km per uur is een step die voor veel mensen handig uit kan komen. Alle voertuigen zonder kenteken mogen maar 25 km per uur op de weg, dit geldt dus ook voor deze step. Maar dan zal je vast denken, wat heb ik dan aan deze step, wat heb ik dan aan de snelheid tot en met 65 km/u? In Nederland mag je op eigen terrein zo hard rijden als je wilt. Ook op circuits en andere race plaatsten mag je harder rijden. Als je dus veel land hebt thuis, of je vaak op een verlaten of rustig circus bent te vinden, mag je de maximale snelheid van de step gebruiken.

Beroepskeuze: vrachtwagen- of buschauffeur worden

0

Transportbedrijven hebben het nu drukker dan ooit: er wordt veel online besteld, goederen moeten van land naar land gereden worden, en dit allemaal onder een strak logistiek schema. Vervoersbedrijven zien een daling in het aantal reizigers dat zij vervoeren iedere dag, maar toch zijn ook buschauffeurs ”essential workers”: zonder hen komen bijvoorbeeld dokters en andere sleutelfiguren niet op hun werk aan! Denk jij er ook over na om vrachtwagenchauffeur te worden? Of toch liever dichterbij huis als buschauffeur? Lees dan gauw verder!

Vrachtwagenchauffeur

Als vrachtwagenchauffeur ben jij constant onderweg om goederen op tijd op de juiste locatie te leveren. Soms vervoer je ook levende dieren, bedervende waar of breekbare spullen. Dit heeft dan ook weer invloed op het soort vrachtwagen dat je rijdt: trekker-oplegger combinatie, veewagen of koelwagen. Maar ten alle tijden is de veiligheid het belangrijkst: jij rijdt namelijk met een enorme wagen over de weg! Daarom is veilig rijden één van de belangrijkste aandachtspunten en musts als vrachtwagenchauffeur. Om dat te kunnen waarborgen dien je in het bezit te zijn van rijbewijs C. Hiervoor moet je praktijkexamen en een theorie-examen. Tip: volg een vrachtwagen theorie cursus, zo heb je je theorie sneller in the pocket!

Werkzaamheden- en omstandigheden

Als chauffeur heb je veel taken: het maken van een efficiënte routeplanning, het onderhouden van de vrachtauto, milieu-vriendelijk rijden en natuurlijk de spullen op tijd afgeven op de juist laad-en-los-plek. Daarnaast ben je ook voornamelijk alleen en zelfstandig aan het werk: je kunt dagen achter elkaar onderweg zijn en alleen medechauffeurs tegenkomen. Ook werk je onregelmatige tijden, zoals ‘s nachts, en slaap je in de cabine in de vrachtwagen.

Buschauffeur

Als buschauffeur ben je onmisbaar: iedere dag breng je talloze mensen naar hun werk, school of andere plek, en ook nog eens op tijd! Dit is namelijk de prioriteit van de reizigers (naast een veilige en fijne rit). Ook al je werk veel alleen, je hebt de hele dag (of nacht) te maken met reizigers. Daarom dien je communicatief sterk te zijn. Ook is een sociaal aspect belangrijk: een leuk gesprek met reizigers kan nooit kwaad!

Werkzaamheden- en omstandigheden

Het is natuurlijk het allerbelangrijkst om de reizigers veilig te vervoeren door stad en land. Je moet dan ook het benodigde rijbewijs C hebben (daarvoor moet je je bus theorie halen en een praktijkexamen afleggen). Daarnaast zijn eigenschappen als flexibiliteit, creativiteit, stressbestendigheid, en oplossingsgerichtheid ook belangrijk. Je staat reizigers professioneel te worden als zij vragen of klachten hebben en grijpt in als er problemen ontstaan in de bus. Flexibiliteit is ook vereist omdat je onregelmatige tijden werkt: ‘s ochtends vroeg, maar ook in de nacht. Wel wordt dit afgewisseld en ben je altijd weer thuis aan het einde van de dag.

Remschijven Ford Fiesta, waar kan ik deze bestellen?

0
remschijven ford fiesta

Ford behoort tot één van de oudste automerken. Ford heeft een aantal verschillende modellen uitgegeven die op dit moment het aanzien hebben van een icoon. Dit geldt ook voor de Ford Fiesta. Sinds een aantal jaar willen steeds meer mensen in dit model rijden. Hierdoor neemt de vraag naar onderdelen van dit model ook toe. Tegenwoordig is het mogelijk om deze onderdelen zelf te bestellen via het internet. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om remschijven Ford Fiesta op het internet te bestellen. De remschijven van een auto zijn immers ontzettend belangrijk. 

remschijven ford fiesta

Waarom zijn remschijven van een Ford zo belangrijk?

Wanneer je in een Ford Fiesta rijdt, is de kans groot dat je ooit eens een noodstop moet maken. Als je een noodstop maakt is het erg belangrijk dat de remschijven goed functioneren. Gelukkig is het op dit moment mogelijk om deze remschijven zelf aan te schaffen via het internet. Daarnaast is het ook mogelijk om deze zelf te monteren. Echter, heb je twijfels over het monteren van de remschijven? Dan is het verstandig om een expert in te schakelen. Een expert kan er namelijk voor zorgen dat jouw auto veilig de weg op kan.

Tweedehands auto kopen: Betaal niet teveel

0
Visiting car dealership. Interior of modern automobile presented in dealership

Het is voor de meesten van ons geen dagelijks werk, een tweedehands auto kopen. Het is belangrijk dat u ook bij het kopen van een occasion binnen uw budget blijft. Er is zoveel aanbod in Nederland dat er altijd een tweedehands auto naar uw smaak en budget te vinden is.

Neem ruim de tijd om u te oriënteren

Een tweedehands auto kopen kan een flinke uitgave zijn. U wilt dan uiteraard wel iets goeds kopen. Wanneer je opeens je droomauto ziet staan als occasion ben je al snel geneigd om misschien toch net iets meer te betalen. Er is er vaak immers maar één beschikbaar, althans dat denkt u. Door ruim de tijd te nemen en verschillende opties af te gaan, kunt u heel wat geld besparen. Alleen al door simpelweg het internet af te speuren krijgt u een goed idee welk soort auto u met uw budget kunt kopen. Daarnaast is het slim om niet het hele budget aan het kopen van de auto te besteden. Er kunnen altijd onvoorziene kosten volgen.

Maak een goede proefrit en durf te onderhandelen

Het is belangrijk om, als u de occasion naar uw wens gevonden heeft, een goede proefrit te maken waarmee u de auto op verschillende wijzen kunt testen. Neem als het mogelijk is altijd een stukje snelweg mee in uw proefrit en wanneer u een rotonde passeert rijdt u een rondje extra om te ondervinden hoe de auto zich houdt in het bochtenwerk. Besparen bij een tweedehands auto kopen kunt u tenslotte ook doen door te onderhandelen over de vraagprijs. Dit is lang niet altijd de uiterste verkoopprijs. Het ligt misschien niet zo in onze Nederlandse aard om af te dingen maar het kan u soms zomaar honderden euro’s opleveren. Zeker de moeite waard om te proberen.

Originele Volkswagen Polo velgen kopen

0

Het is een van de bekendste modellen van de Volkswagen, de VW Polo. De eerste auto van dit type rolde al in 1975 van de band en nog steeds wordt de Polo geproduceerd. De compacte klasse is daarmee ene schot in de roos geweest. De VW Polo hield zich moeiteloos staande ondanks concurrenten als de Ford Fiesta, Nissan Micra, Opel Corsa en de Peugeot 208.

De auto werd intern lang aangeduid als Typ86

De VW Polo was lang de kleinste Volkswagen en de Skoda Fabia, Seat Ibiza en de Audi A1 zijn gebaseerd op de Polo. Leuk om te weten is dat de Polo intern bij VW heel lang werd aangeduid als Typ86. Dit omdat de auto liefst negentien jaar lang gebruik maakte van hetzelfde chassis. Hoewel de Polo steeds populair bleef kreeg die populariteit een boost met de introductie van de VW Polo Blue Motion. Deze Polo was behoorlijk zuiniger en had beduidend minder CO2 uitstoot. Daarmee kwam VW de consument tegemoet omdat juist in die periode de brandstofprijzen enorm stegen.

Correcte aansluiting is noodzakelijk voor een goed remvermogen

De VW Polo is een auto met uitstraling. Over alles is nagedacht en dat is bij de zesde generatie (2017) niet anders. Dan moet u echter wel de originele Volkswagen Polo velgen gebruiken. Met de echte Volkswagen Polo velgen wordt de auto mooier en veiliger. Zo is het remvermogen van de auto afhankelijk van een correcte aansluiting van de velgen. Alleen om die reden maakt u uiteraard gebruik van de originele Volkswagen Polo velgen. Ook krijgt u alleen zo kloppende kilometers en voorkomt u dat de wielen tegen de binnenzijde van de wielkas lopen. Het is bovendien een feit dat u met de originele Volkswagen Polo velgen gewoon langer vooruit kunt. De kwaliteit is beter en met replica’s doet u de Polo gewoon ernstig tekort.

Het meest uitgebreide aanbod aan elektrische auto’s

0
On the road.

In Nederland stijgt het aantal elektrische auto’s elk jaar fors. Naar schatting rijden er in 2020 zo’n 110.000 volledig elektrische auto’s rond. Vergelijk: in 2019 waren dit er zo’n 65.000 minder. Dit betekent dat op dit moment zo’n 1,3-1,4% van alle auto’s in Nederland elektrisch is. Voor het meest complete assortiment, bekijk elektrische auto’s hier. 

 

Lagere bijtelling

In 2020 geldt een bijtelling voor elektrische auto’s van 8%. In 2021 wordt dit 12%. Daarom is de verwachting dat veel bestuurders hun kenteken in december nog op kenteken proberen te krijgen. Op deze manier kunnen ze nog profiteren van het lagere bijtellingspercentage. Ook voor leasebedrijven is dit interessant, zij kunnen dan voor betreffende auto’s melden dat de berijders nog kunnen profiteren van een lagere bijtelling. De lagere bijtelling is geldig voor een periode van 60 maanden na registratie van de auto. Bekijk elektrische auto’s hier, voor een volledig overzicht van de elektrische auto’s die nog met een bijtelling van 8% kunnen worden geregistreerd.

Voorwaarden lagere bijtelling

Als je wilt profiteren van een bijtelling van 8%, dan is de maximale cataloguswaarde van een elektrische auto € 45.000,-. Boven deze waarde stijgt het bijtellingstarief naar 22%. In 2021 daalt de maximale cataloguswaarde naar € 40.000,-, met een bijtelling van 12%. Uiteindelijk zal de bijtelling in 2026 ook voor elektrische auto’s naar 22% gaan, zodat de komende jaren naar verwachting het elektrisch rijden een flinke boost krijgt.

Enkele vragen over elektrische auto’s 

·         Hoeveel verschillende merken en typen elektrische auto’s rijden er momenteel rond in Nederland? Er zijn ongeveer 32 automerken die elektrische auto’s leveren. Deze merken leveren op dit moment zo’n 78 verschillende typen. Bekijk elektrische auto’s voor het huidige aanbod. 

·         Wat kost een elektrische auto ongeveer? De prijzen van elektrische auto’s variëren van zo’n  € 22.000 tot  € 100.000. Leasetarieven liggen tussen de € 300 euro en € 1.500 per maand.

·         Wat is de actieradius van een elektrische auto? Er zit veel verschil in de actieradius van de verschillende modellen. Deze varieert momenteel van zo’n 150 kilometer tot 600 kilometer. De steeds betere accu’s, zorgen voor een steeds hogere actieradius.  Binnenkort komen er modellen op de markt met een verwachte actieradius van 800-900 kilometer. 

·         Hoeveel nieuwe elektrische auto’s komen er de komende jaren op de markt? 

De verwachting is dat er de komende twee jaar zo’n 40-50 nieuwe modellen worden geïntroduceerd. Voor een totaaloverzicht van de huidige en toekomstige modellen.

Populairste elektrische auto’s

De top 10 van meest populaire elektrische auto’s bestaat op dit moment uit de merken Tesla, Volkswagen, Hyundai, Ford, Kia, Jaguar en Nissan. Met name de Tesla Model 3 is geliefd, vanwege de gunstige prijsstelling en prestaties van de Tesla. Bekijk elektrische auto’s die populair zijn, voor een totaal overzicht. 

Krediet: wat is het en welke vormen zijn er om te gebruiken?

0
krediet

Het is een term die je niet zo vaak hoort tenzij het in relatie tot het woord ‘lening’ is: krediet. En dat kan kloppen, want een krediet is in feite een soort lening. De twee termen worden dan ook veel door elkaar heen gebruikt. 

De definitie van een krediet

Een krediet is een geldbedrag dat door een instelling of particulier persoon aan een andere instelling of particulier wordt verstrekt. Dit geldbedrag moet op een later tijdstip worden terugbetaald. Degene die het geld verstrekt wordt ook wel geldgever, schuldeiser of kredietverstrekker genoemd. Degene die het geld ontvangt wordt ook wel geldnemer of schuldenaar genoemd. De grootste en bekendste groep kredietverstrekkers bestaat uit banken maar er zijn ook een hoop andere plekken waar je aan kunt kloppen voor een krediet.

krediet lenen

Zakelijk of persoonlijk

Kredieten bestaan in verschillende vormen maar doorgaans maken we onderscheid tussen een krediet dat voor zakelijke doeleinden bedoeld is en een privé lening. Want wanneer je geld voor een bedrijf wil lenen dan ben je aan andere voorwaarden verboden. Je hebt bijvoorbeeld enig startkapitaal nodig wanneer je een krediet wil afsluiten voor het openen van een bedrijf. De bank gaat niet alles voor je betalen. Daarnaast moet je een heleboel documenten aanleveren over het bedrijf dat je gaat starten. Heb je bijvoorbeeld een bedrijfsplan? Dit is bij veel banken absoluut een vereiste. Zorg dat je dit op orde hebt voor je bij de bank aanklopt.

krediet

Recente artikelen