Het lijkt wel iets raar, het feit dat hij het auto verkopen particulier heel wat oude dametjes op de proppen komen. Soms vraag je jezelf even af of alles wel waar is. Bij het zoeken moet je dus niet echt gaan zoeken naar die wagens van oude dametjes. Want ook deze dames kunnen een zware voet hebben. Stereotypen naar voor brengen in het auto verkopen particulier is gevaarlijk. Belangrijker is om zelf even een lijst te maken, waar jij zelf zegt wat jij het belangrijkste vindt. Een patserbak of eerder een kleine familiewagen. Het behoort steeds bij de mogelijkheden die een nieuwe koper over verkoper met elkaar moet samenbrengen.

Proefritje maken, ja maar…

Als je de auto verkopen particulier wil regelen; dan kan je maar beter alles rekening te brengen. Je kan zelf als verkoper gaan voor de prijs of voor het feit of je die wagen nu eindelijk van de voortuin weg wil. Professionele hulp is welkom, maar als je zelf iets doet kan het vaak beter. Goedkoper ook. Maar let op voor de vallen. Als de koper een proefrit wil maken, is dat vaak om een aantal gebreken op te merken. Een niet gepoetste auto is minder erg dan een auto waarbij je stuur verkeerd staat afgesteld. Je bent geen bezorgwagen die alleen rechts rijdt, natuurlijk. Weet, je kan steeds voor het auto verkopen particulier een handig documentje opstellen, waarbij je duidelijk de aansprakelijkheid voor boetes op de bestuurder legt. Geen dure grappen, geen extra kosten voor jezelf.

Dealers: deal of geen deal

Je kan je wagen zelf proberen verkopen, je kan hem verkopen aan een familielid, via een autosite of gewoon via sociale media. Let er steeds op dat je alle documenten hebt. Dan denken we vooral aan het laatste keuringsbewijs en de nodige onderhoudsdocumenten. Zoek ook even op wat je kan verwachten van die state of the art radio die je hebt gekocht. En als je niet veel met je auto reed, dan kan je er ook meer van krijgen. Vandaar dat oude dametjes steeds populair zijn. Maar, het verkopen via een dealer kan zo ook een aantal voordelen opleveren. Je kan op die manier bij de aanschaf van je nieuwe wagen daar een korting voor krijgen. Durf te vragen en kijk vooraf alles na.