Het is voor de meesten van ons geen dagelijks werk, een tweedehands auto kopen. Het is belangrijk dat u ook bij het kopen van een occasion binnen uw budget blijft. Er is zoveel aanbod in Nederland dat er altijd een tweedehands auto naar uw smaak en budget te vinden is.

Neem ruim de tijd om u te oriënteren

Een tweedehands auto kopen kan een flinke uitgave zijn. U wilt dan uiteraard wel iets goeds kopen. Wanneer je opeens je droomauto ziet staan als occasion ben je al snel geneigd om misschien toch net iets meer te betalen. Er is er vaak immers maar één beschikbaar, althans dat denkt u. Door ruim de tijd te nemen en verschillende opties af te gaan, kunt u heel wat geld besparen. Alleen al door simpelweg het internet af te speuren krijgt u een goed idee welk soort auto u met uw budget kunt kopen. Daarnaast is het slim om niet het hele budget aan het kopen van de auto te besteden. Er kunnen altijd onvoorziene kosten volgen.

Maak een goede proefrit en durf te onderhandelen

Het is belangrijk om, als u de occasion naar uw wens gevonden heeft, een goede proefrit te maken waarmee u de auto op verschillende wijzen kunt testen. Neem als het mogelijk is altijd een stukje snelweg mee in uw proefrit en wanneer u een rotonde passeert rijdt u een rondje extra om te ondervinden hoe de auto zich houdt in het bochtenwerk. Besparen bij een tweedehands auto kopen kunt u tenslotte ook doen door te onderhandelen over de vraagprijs. Dit is lang niet altijd de uiterste verkoopprijs. Het ligt misschien niet zo in onze Nederlandse aard om af te dingen maar het kan u soms zomaar honderden euro’s opleveren. Zeker de moeite waard om te proberen.