Toen je een aantal jaren geleden bedacht om een webshop te beginnen in het verkopen van kleding had je waarschijnlijk niet gedacht dat de markt zo zou groeien. Mooi, natuurlijk want je bedrijf maakt waarschijnlijk goede winst en je krijgt veel orders binnen. Dat ging toch beter dan verwacht!

Maar toch is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. De exponentiële groei van je bedrijf kan natuurlijk een aantal problemen met zich mee brengen. Wellicht het grootste probleem is de distributie voor winkels. Distributie voor winkels is zo’n probleem voor webshops omdat je waarschijnlijk niet beschikt over een fysieke winkel of opslagplaats. Doordat het lastig is je producten op te slaan, kun je minder inkopen en dus minder en trager leveren. Dit is niet wat je wil, want zo loop je omzet mis. 

Je webshop logistiek moet dus beter geregeld worden, maar hoe doe je dat. Er zijn een aantal opties om je webshop logistiek te verbeteren. In dit korte artikel vertellen we je er even over.

De mogelijkheden

De eerste optie is voor jou nu de meest voor de hand liggende maar ook zeker de minst goede. Je begon je webshop misschien gewoon vanuit huis, dus waarom maak je je huis dan ook niet gewoon het centrum van je webshop logistiek. Wat doe je dan? Nou, je laat gewoon alle producten van de fabrikant bij je thuis leveren en vanuit daar stuur je ze zelf door naar de klant. Een dergelijke distribute voor winkels is alleen niet echt nuttig omdat je zo de mogelijkheid om uit te breiden niet overkomt.

Je kan er ook voor kiezen om je distributie direct via de fabrikant te laten lopen. Dat wil zeggen dat als je een order binnen krijgt, jij gewoon de fabrikant vraagt deze te maken en te leveren. Zo voorkom je een middle-man. Echter, zullen maar weinig fabrikant deze optie aanbieden. Daarnaast is het ook niet altijd vanzelfsprekend dat een fabrikant goed levert.

De beste optie is wat ons betreft dan ook om een specialist in de distributie van winkels in te schakelen. Dergelijke bedrijven bieden vaak grote pakhuizen waar jij je producten kan opslaan en waardoor je dus kan groeien. Ook bezorgen zij via professionele bezorgers. Je gaat zo dus voor kwaliteit.