Daar sta je dan. Ergens in the middle of nowhere met een auto die niet meer rijdt? Nee, dat scenario zal natuurlijk niet zo snel voorkomen, maar het is wel mogelijk dat dit gebeurt. En wat moet je dan eigenlijk doen?

Laten we beginnen met een vaststaand feit: voorkomen is beter dan genezen. En daarom is het verstandig om goed voor je auto te zorgen. Dat betekent dus ook dat je hem regelmatig moet checken. Sowieso mag je wettelijk gezien een APK keuring niet overslaan. Deze keuring moet je doorkomen om in je auto te mogen blijven rijden. Maar het is ook slim om de grote en kleine beurt zeker te doen. Zo worden kleine ongemakkelijk opgelost, voordat ze uitmonden tot een rokende auto die stilstaan aan de kant van de weg.

Een lampje brandt op mijn auto

Dit is een teken dat iets in jouw auto stuk is. Dus ook de tijd om er iets aan te laten doen. Het lampje heeft twee kleuren: oranje en rood. En eigenlijk werkt dat net als met een stoplicht. Bij oranje kun je nog even doorrijden, maar liever ga je stoppen. Rood is meteen stoppen. Zelden brandt het lampje meteen rood. Als het lampje begint te branden is het wel belangrijk dat je meteen een afspraak maakt bij jouw garage. Denken dat het slechts oranje is en je nog wel even tijd hebt is fout. Dat ene lampje en dus dat ene onderdeel dat kapot is kan een katalysator zijn tot meer. Wees dus verstandig. Wel zo fijn voor jouw auto en jouw portemonnee.

Je auto is niet meer te repareren

Dit is even heel erg vervelend: je auto is echt stuk. Dat kan twee dingen betekenen. Hij is nog wel te repareren, maar dat gaat je veel kosten. De auto is al zo oud dat hij die investering niet meer waard is. Of je auto is niet eens meer te repareren. Je kunt denken dat je nu vast zit aan een bak waar je niet meer vanaf komt. Naar de schroot brengen hoeft niet, want je kunt zelfs een auto die kapot is nog verkopen. Er zijn opkopers die namelijk onderdelen uit de auto kunnen hergebruiken.

Een nieuwe auto kopen of leasen

En dan zit je zonder auto. Dat is heel onhandig als je er wel eentje op dagelijkse basis nodig hebt. Wat doe je dan? Je kunt er voor kiezen om een nieuwe (echt nieuw of tweedehands) auto te kopen. Maar dat kost vaak een flinke zak met geld. Wat dacht je van dan van private lease? Je betaalt dan maandelijks een vast bedrag.