Expediteurs bieden een aantal voordelen aan bedrijven die goederen importeren of exporteren. Door gebruik te maken van de diensten van een expediteur kunnen bedrijven tijd en geld besparen, en ervoor zorgen dat hun zendingen veilig en op tijd op hun bestemming aankomen. Bovendien kunnen expediteurs bedrijven helpen om aan de internationale scheepvaartregels te voldoen.

Wat zijn expediteurs en wat doen ze

Expediteurs zijn tussenpersonen tussen importeurs en exporteurs. Zij houden zich bezig met de internationale luchtvracht transport van goederen en verlenen diensten als douaneafhandeling en vervoer.

Door gebruik te maken van de diensten van een expediteur kunnen bedrijven tijd en geld besparen. Expediteurs kunnen bedrijven helpen te voldoen aan de internationale transportvoorschriften.

De voordelen van het gebruik van een expediteur

Er zijn een aantal voordelen verbonden aan het inschakelen van een expediteur. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

1. Tijdsbesparing – Een expediteur kan bedrijven tijd besparen door de logistiek van het internationaal verzenden van goederen af te handelen. Dit omvat het regelen van het vervoer van de vracht naar de luchthaven, de haven of het treinstation, en het door de douane loodsen ervan.

2. Kostenbesparingen – Expediteurs kunnen bedrijven helpen geld te besparen op internationale verzendkosten. Zij doen dit door te onderhandelen over lagere tarieven met transportbedrijven en door betere deals te sluiten bij de inklaring.

3. Gemoedsrust – Door een expediteur in te schakelen kunnen bedrijven er zeker van zijn dat hun zendingen veilig en op tijd op hun bestemming zullen aankomen. Dit komt omdat expediteurs een uitgebreide kennis hebben.

Hoe vind je een goede expediteur

Bij het zoeken naar een expediteur is het belangrijk de volgende factoren in overweging te nemen:

1. Ervaring – De expediteur moet ruime ervaring hebben in de scheepvaartindustrie en weten hoe hij door het complexe douaneproces moet navigeren.

2. Tarieven – De expediteur moet concurrerende tarieven hanteren en bereid zijn te onderhandelen over kortingen voor grote zendingen. De tarieven per vliegveld kunnen wel variëren zo kan een expediteur in Rotterdam goedkoper zijn dan een expediteur in Amsterdam.