In deze blog hebben we de 2 meest voorkomende redenen waarom je auto naar een autodemontage moet. Je auto gaat natuurlijk niet zonder reden naar een demontage bedrijf. Er gaan per jaar enorm veel auto’s naar de sloperij. En al deze auto’s hebben een reden om naar de sloperij te gaan. Wij gaan jou de meest voorkomende reden vertellen. Lees dan gauw verder voor meer informatie. 

1 De auto heeft zijn leeftijd bereikt

Dit is een van de redenen die het meest voorkomt. Dit komt omdat eigenlijk vaak alles wel gerepareerd kan worden. Als de auto al zo oud is dat hij op een gegeven moment niet meer aan wilt dan valt dat niet te repareren. Het kan namelijk zijn dat je wilt wegrijden en je auto niet meer aan wilt. Dit kan best een probleem zijn als dat zomaar gebeurd op de weg. Dus dan is de vraag als het gerepareerd kan worden of je dat wilt. Want een oude auto gaat eenmaal niet zo lang mee. Het kan soms ook zijn dat bij oude auto’s de schade kosten hoger zijn dan de dagwaarde van de auto. Dan is het dus al helemaal zonde om hem te laten repareren. Je loopt dan namelijk veel verlies op een auto die daarna ook niet zo lang meer mee gaat. 

2 total loss

Nog een reden die jammer genoeg vaak voorkomt is dat een auto total loss is. Dit is niet goed want een total loss auto komt vaak door een ongeluk. Je hebt twee verschillende total loss. Je hebt economisch total loss en je hebt technisch total loss. In deze twee zitten wel verschillen. Je ziet het misschien al wel aan de naam economisch total loss. Dat houd in dat de auto niet altijd zo stuk hoeft te zijn. Het kan dat de auto nog wel rijd en alleen blikschade heeft. Het houd in dat als jij je auto wilt laten maken en de schade hoger zit dan de dagwaarde van de auto dan is je auto economisch total loss. Met technisch total loss bedoelen we dan ook dat de auto helemaal stuk is. Er kan niet meer in gereden worden en ook niet meer gemaakt worden. Er is dan ook meestal een zwaar ongeluk geweest met deze auto. Hij ligt helemaal in de kreukels en het is zeker dat de auto naar de sloperij moet.