Het is een van de bekendste modellen van de Volkswagen, de VW Polo. De eerste auto van dit type rolde al in 1975 van de band en nog steeds wordt de Polo geproduceerd. De compacte klasse is daarmee ene schot in de roos geweest. De VW Polo hield zich moeiteloos staande ondanks concurrenten als de Ford Fiesta, Nissan Micra, Opel Corsa en de Peugeot 208.

De auto werd intern lang aangeduid als Typ86

De VW Polo was lang de kleinste Volkswagen en de Skoda Fabia, Seat Ibiza en de Audi A1 zijn gebaseerd op de Polo. Leuk om te weten is dat de Polo intern bij VW heel lang werd aangeduid als Typ86. Dit omdat de auto liefst negentien jaar lang gebruik maakte van hetzelfde chassis. Hoewel de Polo steeds populair bleef kreeg die populariteit een boost met de introductie van de VW Polo Blue Motion. Deze Polo was behoorlijk zuiniger en had beduidend minder CO2 uitstoot. Daarmee kwam VW de consument tegemoet omdat juist in die periode de brandstofprijzen enorm stegen.

Correcte aansluiting is noodzakelijk voor een goed remvermogen

De VW Polo is een auto met uitstraling. Over alles is nagedacht en dat is bij de zesde generatie (2017) niet anders. Dan moet u echter wel de originele Volkswagen Polo velgen gebruiken. Met de echte Volkswagen Polo velgen wordt de auto mooier en veiliger. Zo is het remvermogen van de auto afhankelijk van een correcte aansluiting van de velgen. Alleen om die reden maakt u uiteraard gebruik van de originele Volkswagen Polo velgen. Ook krijgt u alleen zo kloppende kilometers en voorkomt u dat de wielen tegen de binnenzijde van de wielkas lopen. Het is bovendien een feit dat u met de originele Volkswagen Polo velgen gewoon langer vooruit kunt. De kwaliteit is beter en met replica’s doet u de Polo gewoon ernstig tekort.