Om het meeste uit je thule 926 te halen moet je deze goed onderhouden. Het verkeerd wassen van je fietsendrager kan resulteren in beschadigingen. Voordat je begint met het reinigen van je thule 926, zorg er voor dat alle voorwerpen van de drager verwijderd zijn. Als je deze namelijk laat zitten loop je het risico om zowel deze voorwerpen, de fietsendrager als de auto te beschadigen. In dit artikel lees je advies over het correct schoonmaken van je fietsendrager.

thule 926

Schoonmaakproduct

Kies het juiste schoonmaakproduct dat geschikt is voor het materiaal van de fietsendrager en al het gruis en vuil daadwerkelijk verwijdert. Vuil dat achterblijft op de fietsendrager zal uiteindelijk zorgen voor beschadigingen, daarom zal je fietsendrager altijd vrij van vuil gehouden moeten worden. De beste manier om een fietsendrager te reinigen is om deze regelmatig met de hand schoon te maken. Dit kan het best met biologisch afbreekbare allesreiniger. Biologische allesreiniger is geschikt voor elk afwasbaar oppervlak en is niet giftig.

Schoonmaakproces

Verwijder de fietsendrager

Begin met het verwijderen van de fietsendrager. Wanneer je de fietsendrager laat zitten tijdens het schoonmaakproces, kan er vuil onder de kussens van de fietsendrager worden geduwd. Dit zorgt na een tijd voor verminderde functionaliteit en schade aan de verf.

Maak schoon

Maak daarna grondig schoon met warm water en een biologisch afbreekbare allesreiniger zoals hierboven besproken.

Smeren en inspecteren

Ook is het op dit moment een goed idee om de bouten te smeren en eventuele knoppen, sloten en ringen aan te draaien om te voorkomen dat deze na een tijd loslaten door trillingen.

Inspecteer de fietsendrager goed op tekenen van slijtage en vervang onderdelen waar nodig.

De fietsendrager opnieuw monteren

Voordat je de fietsendrager weer op de auto monteert, moet deze volledig droog zijn. Zorg er daarbij voor dat ook de auto schoon en droog is. Reinig het oppervlak van de auto met een reinigingsspray en een schone doek.

Mag je met een fietsendrager door de wasstraat?

Nee, dit mag niet. Verwijder altijd de fietsendrager van de auto voordat je de wasstraat in gaat. Wanneer je dit vergeet, kunnen zowel bevestigde voorwerpen als de fietsendrager beschadigd raken of van de auto worden getrokken door de borstels.