Private lease is een lease optie voor particulieren. De afnemer betaalt een maandbedrag aan de leasemaatschappij en krijgt er een auto voor terug. De leasemaatschappij blijft de hele afnameperiode de eigenaar van de auto. Het maandbedrag bevat onder andere de kosten van de verzekeringen. Soms is er de optie om na het leasecontract de auto te kopen voor de restwaarde. Vooraf moet je je goed verdiepen in waar je een auto gaat leasen. Een auto leasen kan bij Auto Leasen autoleasecenter zij bieden verschillende vormen van lease aan, ook private lease.

Kosten

Met private lease heb je duidelijk inzichtelijk wat je per maand kwijt bent aan je auto. Van te voren wordt er een maandbedrag afgesproken. Hier zitten alle kosten van de auto bij inbegrepen. De enige onvoorziene kosten waar je zelf voor moet opdraaien is de benzine kosten. Hier heb je natuurlijk zelf invloed op. Weet je dat je veel moet rijden die maand dan kan je daar rekening mee houden. Een Auto Leasen bij autoleasecenter kan dus een goede optie zijn wanneer je niet veel spaargeld hebt maar wel een vast maandinkomen.

In het leasecontract staat een aantal kilometers wat je mag rijden met de leaseauto. Als je meer kilometers rijdt dan in het contract staat aangegeven moet je aan het einde van je leasecontract bijbetalen.

Eigenaar

De leaseauto is in bruikleen. Je betaalt een maandelijks bedrag om de auto te leasen van de leasemaatschappij. De leasemaatschappij blijft de eigenaar van de auto. Ondanks dat je niet de officiële eigenaar bent van de auto, zijn de kosten van de schade gedeeltelijk voor jou. Dit is geregeld via een eigen risico wat de huurder heeft. Wanneer je schade rijdt moet je dit eigen risico betalen. Daarnaast kan er bij een nieuw leasecontract gekeken worden naar je vorige lease. Wanneer je schade hebt gereden in een vorig leasecontract kan dit van invloed zijn op het nieuwe leasecontract. Het maandelijkse bedrag kan hierdoor oplopen.