Een oldtimer is niet alleen een voertuig, maar ook een passie. Het is daarom logisch dat je jouw oldtimer optimaal wilt beschermen tegen eventuele schade en diefstal. In Nederland ben je verplicht om minstens een WA-verzekering af te sluiten, maar als trotse eigenaar van een oldtimer wil je misschien wel een iets uitgebreidere verzekering. Heb je er wel eens aan gedacht om een directe oldtimer verzekering af te sluiten? In dit artikel bespreken we waarom direct oldtimer verzekeren een slimme keuze is.

Betere dekking

Een directe oldtimer verzekering biedt doorgaans betere dekking dan een standaard oldtimerverzekering. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor aanvullende dekking voor schade aan je eigen oldtimer. Hiermee ben je niet alleen verzekerd voor schade die je zelf veroorzaakt aan anderen, maar ook voor schade die anderen aan jouw oldtimer veroorzaken. Daarnaast kun je vaak een aanvullende casco dekking afsluiten om schade door bijvoorbeeld brand, diefstal en storm te dekken.

Snelle schadeafhandeling

Een directe oldtimer verzekering werkt vaak met korte lijnen, waardoor de schadeafhandeling sneller verloopt dan bij een standaardverzekering. Je hebt te maken met één verzekeraar die zowel de verzekeringspremie als eventuele schadevergoeding uitbetaalt. Hierdoor hoef je niet eerst bij verschillende partijen aan te kloppen om je schade te verhalen, wat een hoop gedoe scheelt.

Lagere kosten

Hoewel een directe oldtimerverzekering doorgaans iets duurder is dan een standaard verzekering, kan het op de lange termijn voordeliger uitpakken. Door de betere dekking en snelle schadeafhandeling kun je namelijk besparen op kosten die je anders zelf zou moeten betalen.

Speciale voordelen

Sommige directe oldtimer verzekeraars bieden hun klanten extra voordelen, zoals korting op reparaties en onderhoud bij aangesloten garages. Daarnaast kun je bij sommige verzekeraars ook aanspraak maken op vervangend vervoer wanneer je oldtimer tijdelijk niet gebruikt kan worden.

Een gerust gevoel

Last but not least: een directe oldtimerverzekering geeft je een gerust gevoel. Je weet dat je bij schade snel en goed geholpen wordt, en dat je financieel niet voor onverwachte kosten komt te staan. Daarnaast kun je met een goede verzekering met een gerust hart van je oldtimer genieten, zonder je zorgen te maken om eventuele schade of diefstal.

Conclusie

Een directe oldtimerverzekering biedt vele voordelen ten opzichte van een standaard oldtimerverzekering. Het biedt meer dekking, snelle schadeafhandeling, lagere kosten en speciale voordelen. Daarnaast geeft het je een gerust gevoel, zodat je met volle teugen van je oldtimer kunt genieten. Ben je geïnteresseerd in een directe oldtimerverzekering? Vergelijk dan verschillende verzekeraars en kies de verzekering die het beste bij jouw wensen past.

Bron: Univé

   Verzekering