Een volgsysteem auto is een kastje dat jou op elk moment van de dag kan laten zien wat er met je auto gebeurt of gebeurd is. Een andere naam is een GPS tracker. Het apparaatje kan daarnaast ook andere belangrijke informatie verstrekken, zoals hoe je benzine kunt besparen, of er een gebrek is aan je auto en hoe je beter kunt remmen. Er zijn verschillende redenen waarom je kunt besluiten om een volgsysteem in je auto te laten installeren. Hier vind je 3 situaties waarin dit kastje erg goed van pas komt.

Een volgsysteem auto voor het hele gezin

Als jij deel uitmaakt van een gezin met oudere kinderen, dan komt er een moment dat zij hun rijbewijs gaan halen en gebruik gaan maken van de gezinsauto. Dat is een situatie waarin jij niet meer kunt controleren wat er met de auto gebeurt als deze onderweg is. Met een volgsysteem auto weet je altijd waar deze, en dus de bestuurder, is. Dat is niet alleen goed voor je gemoedsrust, je kunt deze informatie tot 3 maanden terugzien. Als blijkt dat de benzine te snel opraakt of dat men misbruik maakt van de auto terwijl de fiets ook een optie was, dan kun je dat met je GPS tracker aantonen.

Een bedrijf met medewerkers op de weg

Heb jij een bedrijf met medewerkers op de weg, dan wil je misschien ook graag weten wat deze mensen doen tijdens hun werktijd. Dit is niet zo zeer om ze te controleren. Als een planner een monteur moet aansturen, bijvoorbeeld, en weet waar hij of zij op dat moment is, dan kan er een zeer nauwkeurige afspraak gemaakt worden met de klant. Misschien ben je iemand kwijt, omdat deze niet op tijd terug is gekomen, en dan kun je met het volgsysteem auto gemakkelijk zien waarom dat is. En als je informatie terug wilt zien over de werkzaamheden van iemand op een bepaalde datum, dan kan dat gemakkelijk in het systeem. Het volgsysteem voor de auto kan buiten werkuren worden uitgezet, wat belangrijk is als de auto ook voor privé kilometers gebruikt wordt.

Je wilt geld besparen

Vind je dat de auto je erg veel geld kost de laatste tijd? Dan kan een volgsysteem auto je helpen geld te besparen. Sluit je deze aan op de boordcomputer, dan analyseert de GPS tracker jouw rijgedrag en het rijgedrag van de anderen die de auto gebruiken en geeft deze je informatie over hoe je zuiniger kunt rijden en hoe je rustiger kunt remmen. Daarbij krijg je een melding als er een gebrek aan je auto opgetreden is, als je accu bijna leeg is of als je banden moeten worden opgepompt. Omdat je dan een dure reparatie of pech voor kunt zijn, bespaar je geld aan garagekosten. Met een volgsysteem voor de auto van Tracemaster kun je niet alleen geld besparen, maar ook het milieu.