Vrachtwagens zijn erg handig als het gaat om het vervoeren van spullen. Als je gaat verhuizen is het hoogstwaarschijnlijk dat je een vrachtwagen huurt of leent. Truck verkopen? Wat is nou de beste manier om te hanteren en waar moet je allemaal aan denken bij de verkoop van je eigen truck?

Truck verkopen

Als je je truck wilt verkopen zit er maar 1 ding op. Raadpleeg een persoon die er verstand van heeft. Als je zelf geen verstand hebt van vrachtwagens, kom je niet ver met je verkooppraatje. Bij het verkopen van je truck moet je er bijvoorbeeld goed om denken dat je kan vertellen hoeveel kilo het maximaal mag vervoeren. Stel je voor dat iemand de vrachtwagen te zwaar belaadt en er daardoor een ongeluk ontstaat. Dat wil je niet op je geweten hebben.

truck verkopen

Waar moet je aan denken

Bij het verkopen van je truck wordt er meestal gevraagd naar de kilometerstand van de truck en of er ooit problemen zijn geweest. Daarnaast moet je, zoals eerder genoemd, aangeven hoeveel kilo de vrachtwagen maximaal mag vervoeren. Dat hangt natuurlijk af van de grootte van de vrachtwagen en de sterkte van de draagveren van de truck. Ook is het belangrijk dat de kwaliteit van de banden nog goed in orde zijn. Dit is erg belangrijk. Is de kwaliteit niet goed? Dan is er een vergrootte kans op een klapband of ongeluk. En zoals elke vrachtwagenchauffeur weet: een ongeluk zit in een kleine (dode) hoek.

Deal sluiten

Heb je een koper gevonden en alles besproken wat nodig was. Wil hij of zij de truck dan nog steeds kopen, dan eindigt een deal altijd met een prijsovereenkomst. Hoeveel vindt je de truck waard? Belangrijker nog, wat is de truck daadwerkelijk waard. De koper zal hoogstwaarschijnlijk een bod doen. Is het te laag? Dan kom jij met een tegenbod dat iets hoger ligt. Zo kom je tot een prijsovereenkomst en is de koper blij en jij blij!