Heel veel mensen kiezen ervoor een tweedehands elektrische fiets aan te schaffen en aan de ene kant is hier niets mis mee, vooral niet wanneer een fiets echt zo goed als nieuw is, maar bij oudere exemplaren ontstaan nogal eens problemen wanneer je een elektrische fiets koopt zit je daar natuurlijk niet op te wachten.

 

Er zijn verschillende dingen die je eraan kunt doen, om een miskoop te begaan, hoewel ik toch over het algemeen de tip geef om gewoon voor een nieuwe elektrische fiets te gaan. Goedkoop een elektrische fiets aanschaffen is natuurlijk leuk, maar behalve wanneer een fiets echt zo goed als nieuw is ontstaan er heel vaak binnen een te korte periode problemen.

 

Klachten die wij vaak horen over tweedehands elektrische fietsen zijn bijvoorbeeld dat de accu niet goed is, of dat er problemen zijn met de motor. Dan kan goedkoop natuurlijk zomaar ineens duurkoop worden, je bent dan namelijk wel goedkoop uit voor een elektrische fiets, maar de prijzen van de reparaties of het vervangen van bovengenoemde onderdelen zijn vaak niet mals!

Vervoer

Een nieuwe elektrische fiets aanschaffen

 

Wil je een elektrische fiets aanschaffen, dan raden wij je aan om voor een nieuw exemplaar te gaan en niet zozeer omdat we per se iets aan je willen verkopen, maar wel omdat we het zonde zouden vinden dat je uiteindelijk te maken krijgt met dure reparaties.

 

Een nieuwe elektrische fiets aanschaffen hoeft niet altijd duur te zijn, tegenwoordig heb je zelfs al elektrische fietsen voor minder dan €1000, terwijl de prijzen van tweedehands elektrische fietsen op bijvoorbeeld Marktplaats vaak maar een fractie goedkoper zijn. Koop je een nieuwe elektrische fiets, dan ben je er zeker van dat de aanwezige accu en motor ook nieuw zijn en dat er tevens garantie op deze onderdelen zit.