De autoprijzen in Nederland zijn verschrikkelijk hoog. Het is gewoon niet leuk meer om een auto in Nederland te kopen.  In landen zoals Duitsland en België zijn de autoprijzen heel veel lager dan hier bij ons. En dat is dan ook de reden dat steeds meer Nederlanders een auto kopen in het buitenland. Het RDW weet hier alles van, want de aanvragen rijzen de pan uit. De druk bij het RDW is enorm.

Het is o zo aantrekkelijk om een auto in Duitsland te kopen

Ben je toe aan een andere auto, dan ben je gek als je niet in Duitsland gaat kijken. De prijzen voor tweedehands auto’s zijn daar zo enorm scherp dat je al snel 35 procent kan besparen. En dan is in die prijs inclusief de rest BPM, die je nog in Nederland moet betalen.

Als je dat even goed tot je laat doordringen, dan besef dat je honderden tot duizenden euro’s kan besparen op de aanschaf van een auto uit Duitsland.

Nederlandse merkdealers kunnen er niets tegen doen

Logisch dat Nederlandse merkdealers balen dat de Nederlander steeds vaker zijn auto haalt uit het buitenland. Zij blijven zitten met onverkochte auto’s en de omzet daalt.

Jaar in jaar uit hebben deze Nederlandse merkdealers zelf auto’s vanuit Duitsland geïmporteerd, die ze met grote winst verkochten. Nu jaren later besluiten de Nederlanders dat ze de Nederlandse merkdealers niet meer nodig hebben en halen hun auto zelf uit Duitsland.

Wat de klant niet weet, dat deert hem niet

Nederlandse dealers bieden al jarenlang tweedehands auto’s aan, die vrij jong zijn en weinig kilometers op de teller hebben staan. Dit zijn vaak demo-modellen die door de Duitse dealers gebruikt zijn. Ze hebben dan ook nog geen Nederlands kenteken.

Nederlandse dealers vertellen je liever niets over importauto’s. Ze doen net alsof ze niets te maken willen hebben met importauto’s. Echter niets is minder waar. Die leuke, jonge auto, die nauwelijks kilometers op de teller heeft staan is uit Duitsland geïmporteerd. En de Nederlandse dealer wil niets liever dan deze auto met een flink winst aan jouw verkopen.

Leestip: Benieuwd naar de kosten van het invoeren van jouw droom auto? In dit artikel lichten we alle factoren toe.

Ze komen ook met smoesjes dat je dan geen garantie krijgt, maar de garantie is Europees geregeld. Dus daar klopt al iets niet.

Maar let op, want je betaalt hoe dan ook bij de dealer teveel voor die auto, zonder kenteken. Wil je echt goedkoop uit zijn en zeker niet teveel betalen, haal dan zelf je auto uit Duitsland.

Nog even op een rijtje

Hoe weet je nu of een auto recentelijk geïmporteerd is uit bijvoorbeeld Duitsland? Er zijn een aantal aspecten waaraan je het kunt zien. Ten eerste heeft de auto nog geen Nederlands kenteken. Daarnaast staat er vaak niet meer dan 20.000 à 30.000 kilometer op de teller. En vervolgens is de auto niet of nauwelijks ouder dan 1 jaar.

Duitse werknemers kunnen via hun werkgever jaarlijks met korting een auto kopen, die voorzien is van een behoorlijke luxe. Na een jaar verkopen ze de auto en gaan ze weer voor een nieuwe. Dat is de reden waarom er zoveel jonge auto’s in Duitsland te koop worden aangeboden.

Maar er is nog iets waaraan je kunt zien dat de auto recent is geïmporteerd. Als je de auto bekijkt dan zie je dat de taal vaak nog ingesteld staat in het Duits.

Uitgelicht: https://easyimport.nl/bpm-berekenen-aangifte/

Soortgelijke auto’s zoeken via Duitse websites

Als je op zoek gaat naar een soortgelijke auto, die jij bij de Nederlandse autodealer hebt gezien, dan zal je ontdekken dat je heel veel gelijkwaardige auto’s tegenkomt. Deze auto’s zullen in aanschaf duizenden euro’s goedkoper zijn, dan die auto die jij bij de Nederlandse dealer zo aantrekkelijk vond.

Het is heel simpel. Ben je op zoek naar een andere auto, laat je dan inspireren door het aanbod van Duitse auto’s en je steekt tot wel duizenden euro’s in je zak. Wie wil dat nou niet.