De tijd van de vrieskou en vorst breekt weer aan. Het is heel goed mogelijk dat je dan niet gelijk nadenkt over je elektrische fiets. Maar het is juist van essentieel belang om je elektrische fiets goed in orde te houden tijdens de koude wintermaanden. Daarom een aantal aanwijzingen om je elektrische fiets in deze koude periode bij te staan. 

De accu opbergen op een verwarmde plaats

Het is belangrijk dat je de accu van je elektrische fiets altijd opbergt op een plaats waar de temperatuur niet onder de 10 graden komt. Daarnaast kan je beter de accu van de fiets halen in de koude wintermaanden. Op deze manier behoudt de accu zijn kracht en vermogen.

Laad de accu regelmatig op


Het is heel goed mogelijk dat je in de winter minder gebruik maakt van je elektrische fiets. Om de accu in goede conditie te houden moet je om de twee weken deze volledig opladen. Dit bevordert de levensduur van de accu en voorkomt dat de accu vermogen kwijtraakt.

Doe je voor- en achterlicht aan in het donker 

Zorg dat andere weggebruikers je zien in het donker. Let goed op of je voor- en achterlicht het doen, want veiligheid in het verkeer is uiteraard heel belangrijk. Denk natuurlijk ook aan je eigen veiligheid. Draag bijvoorbeeld geen zwarte of donkere kleding als je gaat fietsen in het donker.


Speciale fietsbanden voor in de winterperiode 

Tegenwoordig zijn er speciale fietsbanden voor de winter te koop. Deze fietsbanden hebben een uitstekend profiel en zorgen voor een betere wegligging. Er zijn veel mensen die dit overdreven vinden. Toch zorgen deze speciale banden voor extra veiligheid en daarom is het een uitstekend idee om hier eens goed over na te denken.

De fiets goed schoonmaken 

Klaar met fietsen? Dan moet je eigenlijk direct je QWIC elektrische fiets goed schoonmaken met water. Hieronder een aantal tips om je elektrische fiets optimaal te houden:


– Schrob de fiets schoon en spoel af met water.
– Vergeet niet om de fiets goed te laten drogen om bevriezing van de kettingkast te voorkomen. Ook de spaken en velgen moet je goed laten drogen.
– Zet de elektrische fiets in een verwarde ruimte.
– Voor extra bescherming in de winter spuit of smeer de elektrische fiets in met siliconenspray.

Deze tips zijn ook van toepassing op de QWIC speed pedelecs.

Controleer je elektrische fiets 

Tot slot: kijk voor je gaat fietsen goed naar de remmen, de versnellingen en de ketting van de elektrische fiets. Het is namelijk heel goed mogelijk dat door de winterse temperaturen er delen van de fiets zijn die niet goed meer werken.

Met deze aanwijzingen kan je in het voorjaar en de zomer weer met veel plezier gebruik maken van je QWIC elektrische fiets.

Voor meer informatie omtrent elektrische fietsen? Kijk dan op Fietsvergelijkers.nl.