Je wilt je motor verkopen, maar je hebt geen idee hoe… Misschien wil je hem wel verkopen omdat je van plan bent om een nog beter motor te kopen. Of misschien wil je hem wel verkopen omdat je na de zoveelste keer je gashandvat vervangen je er helemaal klaar mee bent. Wat de reden ook is je motor verkopen is iets wat je zorgvuldig moet doen. Je wilt natuurlijk zeker weten dat je genoeg geld krijgt voor je motor en dat er niet teveel gedoe is. Je wilt zeker weten dat de koper een betrouwbare partij is en dat er achteraf geen verwarring komt. Hoe pak je zoiets aan? Hoe zorg je ervoor dat je snel en betrouwbaar van je motor afkomt?

Hoe kan je je motor verkopen?

Je kan je motor verkopen op sites die daarvoor bedoeld zijn. Daar worden alle soorten motoren verkocht zoals harley davidson bikes. Het voordeel van zo’n site is dat je je motor gratis kan verkopen aan een RDW-erkende dealer. Je hoeft zelf niet te onderhandelen en bepaald zelf of je uiteindelijk akkoord gaat met het bod. Er zijn dus websites waarbij je als particulier aan een dealer kan verkopen. Maar er bestaan ook websites waarbij je als particulier aan particulier kan verkopen. Het is via deze manier ook toegankelijk om bijvoorbeeld je honda chopper te verkopen.

Zorg dat je zelf tevreden bent met het resultaat

Zo zie je maar dat er verschillende opties zijn om je motor te verkopen. Het is best ingewikkeld om een manier te vinden die bij jou past. Er zijn natuurlijk tal van manieren om je motor te verkopen: je kan een bordje aan je motor hangen, je motor verkopen via bekenden, je motor verkopen via social media of je kan je motor ook nog inruilen voor een andere motor. En dan nieuwe onderdelen kopen die bij jouw passen bij bijvoorbeeld de kawasaki vulcan onderdelen shop. Maar als je de motor gaat verkopen is het in ieder geval verstandig om van tevoren te bepalen wat je voor je motor wilt hebben. Zo weet je een beetje hoe je de onderhandelingen in moet gaan.