Bepaalde mensen vinden het niet nodig om hun auto te verzekeren of rijden rond met een vervallen verzekering. Deze mensen lopen zeker het risico om hoge boetes op hun naam te krijgen, want in Nederland is een autoverzekering namelijk verplicht. Zonder deze verzekering mag je niet rijden over de openbare weg. Als je betrokken mocht raken bij een aanrijding moet je dus verzekerd zijn voor de toegebrachte schade aan de benadeelde partij.

Schade uit eigen zak betalen en hoge boetes riskeren

Ook als je de benadeelde bent bij een aanrijding is je schade gedekt door de tegenpartij. Wanneer deze geen autoverzekering heeft, dient hij de schade uit eigen zak te betalen naast de boetes die hij krijgt voor het onverzekerd rond rijden.  Als je een auto koopt bij een autodealer of over koopt van een particulier, dan is men verplicht om bij de overschrijving op je naam die auto te verzekeren voor een jaar. 

Bepaal je dekking en sluit je autoverzekering online af

Als je het besluit neemt om je auto te verzekeren en niet teveel wilt betalen voor een autoverzekering, dan is de verzekeringsmaatschappij Aegon de beste keuze. Hier kun je simpelweg online je auto verzekeren zonder dat je over straat hoeft te gaan met een vervallen verzekering en het risico loopt op hoge boetes. Via de website kan je zelf bepalen welke dekking je wilt voor je auto. Je kan kiezen voor een wettelijk verplichte WA-dekking. Hiermee is je auto verzekerd voor de toegebrachte schade aan een persoon of hun auto.

De WA-extra is een uitbreiding van de WA-dekking. Hiermee verzeker je de auto ook tegen diefstal of inbraak, ruitschade, brand en weersomstandigheden. Bij de Allrisk verzekering is je auto volledig verzekerd tegen bijna alles wat schade kan veroorzaken.

Benodigdheden autoverzekering

Voor het afsluiten van een autoverzekering heb je nodig; persoonlijke gegevens zoals naam, geboortedatum, adres en postcode, schadevrije jaren, de gewenste dekking en een schatting van de te rijden kilometers per jaar. Dit alles kan online via verzekeringsmaatschappij Aegon ingevuld worden.