De meeste leveringen die je binnenkrijgt komen waarschijnlijk op pallets binnen, en tot nu toe heb je die pallets waarschijnlijk eens in de zoveel tijd naar de stort gebracht waar je ze tegen een klein bedrag in kon leveren. Maar wist je dat er een betere manier is om van je oude pallets af te komen? Je kan ze namelijk ook verkopen aan een pallethandelaar als Palletcentrale.nl. De handelaar geeft jou een bedrag voor jouw pallets, en vervolgens zorgt de handelaar ervoor dat de pallets hergebruikt of, indien dat niet mogelijk is, gerecycled worden.

Waarom pallets hergebruiken?

Pallets hergebruiken lijkt op het eerste gezicht misschien een klein beetje vreemd, want pallets zijn zo goedkoop dat het hergebruiken eigenlijk de moeite niet waard lijkt. Maar een pallethandelaar koopt zo veel pallets in dat ze er door middel van schaalvoordelen voor kunnen zorgen dat het hergebruiken van de pallets de moeite waard wordt. Vervolgens kunnen ze een deel van het geld dat het verkopen van de tweedehands pallets hen opbrengt gebruiken om jouw oude pallets op te kopen. En zelfs als de pallets kapot zijn kunnen reparatie en recycling nog geld opleveren.

Palletreparatie en recycling

Ook als jouw pallets kapot zijn zal de pallethandelaar nog geïnteresseerd zijn, want pallets zijn vaak nog heel goed te repareren. En ook als reparatie voor de pallet geen optie meer is, zijn er veel manieren waarop de pallet gerecycled kan worden. Plastic pallets kunnen bijvoorbeeld mee in de normale recyclingstromen voor plastic, en houten pallets kunnen gebruikt worden als biomassa om weer elektriciteit op te wekken uit de pallets. Ook kunnen oude houten pallets gebruikt worden in houtkachels om warmte op te wekken, ook al verwijst “pallet” in palletkachel eigenlijk naar een ander soort pallets.