Het behalen van jouw rijbewijs vergt wat uurtjes. Maar de eerste rijles is altijd de leukste van allemaal. Althans ik ben van mening dat als jij achter het stuur kruipt, dat dit een gevoel van volwassenheid geeft. Natuurlijk dien je er zelf aardig wat voor te doen en dan spreek ik nog niet eens over het behalen van de theorie! Er zijn voldoende rijscholen waar jij terecht kunt om het rijbewijs te behalen. Ieder bedrijf hanteert andere regels en bovendien ben jij er vrij in om te kiezen bij welke rijschool jij aan de slag wilt gaan. Het moment dat ik 18 was weet ik nog heel goed. In de ochtend dat ik wakker was hadden mijn ouders een verassing voor mij gepland staan. Ik kon die ochtend niet op stap en moest thuis blijven wachten. Op dat moment snapte ik het absoluut niet, totdat de deurbel ging en ik open moest maken.

eerste rijles

Verassing!

Het moment dat de deur openging zag ik een leswagen staan en dacht er nog niet aan dat deze auto er voor mij was. Pas op het moment dat de man aan de deur zich voorstelde als mijn rijinstructeur en mij feliciteerde voor mijn verjaardag drong het door! Ik ging mijn eerste rijles meemaken!

eerste rijles

Mijn uurtje rondrijden is onwijs goed verlopen en bij terugkomst stonden mijn ouders al voor de deur te wachten. Mijn dag kon echt niet meer stuk!