Vaak stellen mensen de vraag of je wel of geen onderdelen kan kopen bij een autodemontage bedrijf. Dit is wel zo. Je kan zeker onderdelen kopen bij een autodemontagebedrijf. Ze demonteren namelijk niet voor niets die onderdelen. Maar hoe moet je die onderdelen bestellen en hoe gaat dat te werk. Het antwoord op deze vragen gaan we in dit artikel beantwoorden. Ook hebben we een leuk en interessant weetje voor je. 

Hoe bestel je die onderdelen

Hoe bestel je die onderdelen als je weet welke je nodig hebt. Als jij een keuze hebt gemaakt is het enige wat je nog moet doen. Bellen naar het autodemontagebedrijf. Die kijken dan in de voorraad of je nog wel dat onderdeel hebben liggen. Als dat zo is dan kun je langskomen om hem op te halen. Maar je kan ook je Adres en gegevens geven zodat het onderdeel kan worden geleverd. Mensen willen het sneller ophalen omdat ze zo kunnen zien of het onderdeel echt nog in goede staat is voordat ze het kopen. Dit snappen we wel alleen heb je tegenwoordig ook garantie op een onderdeel die je koopt bij een demontage bedrijf. Dit hebben ze zo gedaan zodat meerdere mensen bij een autodemontagebedrijf de onderdelen kopen. En de klanten een prettiger gevoel krijgen met het kopen van een onderdeel. 

Hoe komt een demontage bedrijf aan die onderdelen

Een demontage bedrijf koopt deze onderdelen niet in. Hij doet dit door auto’s uit elkaar te halen en daarvan de gebruikte onderdelen te verkopen. Dit noem je vaak een sloopbedrijf. Maar een sloopbedrijf en een demontage bedrijf is vrijwel hetzelfde. De onderdelen worden heel goed bekeken en schoongemaakt voordat ze worden verkocht. Het is ook nog eens goedkoper dan nieuwe onderdelen. En het is milieuvriendelijker omdat er geen nieuwe onderdelen gemaakt hoeven te worden. 

Een klein weetje

Wist je dat automonteurs vaak ook tweedehands-onderdelen gebruiken die wegkomen van de sloop. Het is namelijk helemaal niet nodig om nieuwe onderdelen te gebruiken als de rest van de onderdelen als versleten zijn. Soms kan het ook beter zijn want je hoeft de onderdelen niet meer in te rijden. Dit omdat ze natuurlijk al gebruikt zijn. Het is daarom erg fijn als ze dat juist gebruiken die tweedehands-onderdelen. Zo maken hun meer winst en hoef jij echt een stuk minder te betalen. Het is dus een Win Win situatie voor jullie allebei. En natuurlijk voor de sloperij of het autodemontagebedrijf.