In Nederland zijn we ze heel erg veel wielrenners. Je ziet ze vaak in het verkeer deelnemen. Sommige wielrenners zijn heel vervelend in het verkeer, maar andere wielrenners houden wel rekening met andere weggebruikers. Een ding hebben ze gemeen: Ze houden allemaal van wielrennen. Maar waarom zouden zij ervoor gekozen hebben om te beginnen met wielrennen?

Wielrennen als een sport

Veel mensen in Nederland kiezen toch vaker voor een sport zoals voetbal of hockey, maar wielrennen is ook populair. De basis van wielrennen ligt natuurlijk bij fietsen, wat veel van ons vaak al dagelijks doen. Het is dus geen moeilijke sport om op te pakken. Ook zorgt wielrennen voor minder belasting en blessures, waardoor het een aantrekkelijke sport is voor blessuregevoelige mensen. Ook fiets je op hoge snelheden, dus er is genoeg spanning en adrenaline te vinden in deze sport. Een racefiets kopen is wel vaak een grote aankoop. Gelukkig is de markt voor tweedehands fietsen erg groot. Je racefiets verkopen is dus heel gemakkelijk. Dus zo makkelijk, als je je racefiets hebt verkocht, is je racefiets verkopen weer. Het is dus geen moeilijke sport om in te komen en er weer uit te gaan, als het toch niks voor je blijkt te zijn.

Wielrennen als een hobby

Er zijn ook genoeg wielrenners, die het wielrennen zelf niet als een sport zien, maar juist alleen maar als een hobby. Het klopt natuurlijk dat wielrennen een bewegingsactiviteit is, maar voor velen blijft het een hobby. Wielrennen doe je namelijk vaak in een groep. Dit betekent dat wielrennen voor sommige een sociale activiteit is. Ook kan je je racefiets als een vervoersmiddel zien. Het is niet ongebruikelijk om grote afstanden af te leggen op de fiets. Zo kan je door heel Nederland of zelfs het buitenland toeren op de racefiets. Hierdoor zie je nog leuke cafés of andere bezienswaardigheden. Voor sommige is het buiten de beweging, die je door wielrennen krijgt, dus ook vooral een hobby.